Symptomen Borderline

De symptomen van borderline zijn verschillen, niet iedereen heeft dezelfde symptomen. De ene patiënt heeft de symptomen van borderline sterker als de andere. Hieronder vind u in het kort enkele symptomen die voorkomen bij borderline.

  • De patiënt heeft een identiteitsprobleem: een aanhoudend sterk instabiel zelfbeeld of een sterk negatieve eigenwaarde.
  • De patiënt is impulsief op twee of meer terreinen die mogelijk zelfbeschadigend zijn (bijvoorbeeld niet meer met geld kunnen omgaan, een grote seksuele drang, drugs- of alcohol verslaafd, roekeloos rijden, minder gaan eten, of juist te veel
  • De patiënt vertoont regelmatig zelfmoord neigingen of zelf verwondend gedrag of dreigt hiermee.
  • De patiënt is affectief instabiel door wisselende stemmingen (bijvoorbeeld intense episoden van woede, irritatie of stress, die meestal enkele uren duren en zelden langer dan een paar dagen).
  • De patiënt heeft last van terug komende gevoelens van leegheid, lusteloosheid.
  • De patiënt heeft intense woedeaanvallen of problemen om de woede te beheersen (bijvoorbeeld regelmatige driftbuien, aanhoudende woede of herhaaldelijke vechtpartijen).
  • De patiënt heeft door stress veroorzaakte buiten natuurlijke ideeën of buiten natuurlijke verschijningen.

Dit zijn slecht enkele symptomen van borderline. Er zijn zoveel symptomen, die komt vooral omdat iedere patiënt afwijkende symptomen kan hebben. Het is altijd verstandig om een kundig persoon hierover advies te vragen.

De hierboven genoemde symptomen zijn de meest voorkomende. De symptomen moeten psychiatrisch worden behandeld. Er zijn wel medicijnen die enkele gevoelens kunnen onderdrukken, maar genezen, dat kunnen deze medicijnen helaas niet. Meer informatie over symptomen van borderline kunt u vinden op onze website.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.