Hoe behandel je eigenlijk borderline en haar symptomen?

Op onze website vind u meerdere onderwerpen over de symptomen van borderline. Eigenlijk alle symptomen zijn psychisch, ook zijn er symptomen die uiteindelijk uitwerking hebben op het lichaam. Behandeling is altijd belangrijk, vooral bij ernstige symptomen, zoals zelfmoord pogingen / neigingen of zelf beschadigend gedrag.

Vaak krijgt u via uw huisarts advies, en wijst hij u door naar een psychiater . Deze zal u eventueel medicijnen voorschrijven, die u kunnen helpen om de symptomen te bestrijden.

De psychiater zal zich vooral richten op de behandeling van de geestelijke klachten. Let wel op dat vaak bij het medicijn gebruik, de eerste 4 weken vrij kritiek kunnen zijn. Vaak word de situatie in deze periode verslechterd. Daarna zal het beter gaan, en zullen de grootste symptomen verdwijnen.

De psychiater zal dan verdere behandeling voortzetten. Dit kan zijn door een wekelijks gesprek, maar in bijzondere situaties kunt u ook intensief worden behandeld. In het laatste geval zal er dus continu aandacht aan de situatie worden besteed.

De behandeling van de symptomen kan dus verschillen. Vaak heeft u zelf ook een grote invloed op de behandeling.

Een groot advies is wel, om bepaalde behandelingen ook eens voor te leggen aan uw huisarts, hij kan u advies geven. Vaak is medicatie niet de beste oplossing, uw huisarts kan hier dan ook advies in geven. Vaak kunnen natuurlijke middelen u ook helpen om u beter te gaan voelen, bijvoorbeeld running therapie.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.