Hoe behandel je galstenen?

Er zijn maar een aantal manieren om de galstenen te bedstrijden of te verwijderen. Een bekende manier van pijn bestrijding bij koliekaanvallen zijn pijnstillers (analgetica) of spierverslappers (spasmolytica). U kunt ook warme doeken gebruiken, warmte geeft ook enige pijnverlichting vanwege de spierverslappende werking.

Therapeutische behandeling

Soms kan het zijn, dat u slecht geringe klachten heeft. Vaak word er dan geadviseerd om dit therapeutisch op te lossen. Dit is vaak een lange weg, en heeft niet altijd honderd procent kans van slagen. Vaak krijgt u advies omtrent de eetgewoontes. Bijvoorbeeld: beperkte hoeveelheid voedsel per maaltijd of vetarm eten. Ook bij cholesterolstenen kan het zijn dat men dit doormiddel van medicatie probeert te bestrijden. Sommige specialisten zeggen dat bij therapeutische behandeling de galstenen weer terugkomen. raadpleeg altijd een huisarts om tot een goede conclusie te komen!

Operatie

De meeste effectieve manier om de symptomen van galstenen op te lossen, is een operatieve ingreep. Vaak word de operatie ingezet als de therapeutische behandeling geen effect heeft. Het kan zijn dat een operatieve ingreep noodzakelijk is als er complicaties of ontstekingen aan de galblaas ontstaan. Ook bij ophoping van vocht of geelzucht of pus in de galblaas, kan worden gekozen voor een operatieve ingreep.

Op de link galsteen symptomen kunt u meer informatie vinden over de symptomen. Vaak heeft maar slechts twintig procent van de patiënten met galstenen deze klachten / symptomen. Het is dus altijd verstandig wanneer u denkt galstenen heeft, advies in te winnen bij uw huisarts.

Het vroegtijdig behandelen van galstenen kan verdere problemen voorkomen. Voor meer informatie kijk dus gerust rond op onze website galstenensymptomen.nl

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.