Meer informatie over galstenen

Op deze pagina vind u algemene informatie over de symptomen van galstenen. Wij hebben ook een informatief fragment toegevoegd, waar u duidelijk het ontstaan van galstenen kunt zien. U ziet daar hoe de galstenen langzaam worden gevormd, in dit proces kan nog veel gedaan worden doormiddel van therapeutische behandeling. Vaak als de galstenen, de galwegen blokkeren moet u een operatieve ingreep ondergaan om de galstenen te laten verwijderen.

Algemene tips

Hier enkele algemene tips ter bestrijding van galstenen:

  • Gezonde voeding
  • Minder dierlijke eiwitten eten (vlees)
  • Lichaamsbeweging

Zie ook onze pagina over voeding voor enkele tips die u kunnen ondersteunen bij de bestrijding van galstenen.

Vaak als men medicatie gebruikt is dit puur bedoelt ter bestrijding van de symptomen, alleen worden hier helaas de galstenen niet mee opgelost. Vaak is een operatieve ingreep noodzakelijk om galstenen te verwijderen.

Wij adviseren altijd een arts te raadplegen bij enkele symptomen van galstenen. Vaak als er een ophoping ontstaat van galstenen, kan dit veel pijn veroorzaken of zelf een ontsteking opleveren. Wees er daarom altijd vroeg bij, u heeft dan grote kans dat men dan eerst de galstenen therapeutisch gaan bestrijden.

Voor meer informatie kijk gerust rond op onze website. U kunt de symptomen vinden, de manier van bestrijden, en algemene informatie kunt u hier over vinden. Het filmpje dat hier boven is geplaatst, laat slecht in een halve minuut zien, hoe galstenen ontstaan.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.