Samengevat zijn de syptomen:

In dit artikel vind u de symptomen van galstenen. Want ja, wat zijn nu eigenlijk die symptomen van Galstenen.?

  • Pijnaanval
  • Ontsteking van de galblaas of galwegen
  • Ontkleurde ontlasting
  • Overige klachten

Hier de symptomen van galstenen kort omschreven. Deze 4 categorie?�?�n zijn de meest voorkomende symptomen van galstenen:

Pijnaanval

Wanneer u een Galsteen heeft of meerdere kan het zijn, dat u hevige pijnaanvallen krijgt in de rechterzijde van de bovenbuik, dit symptoom word ook wel een koliekaanval genoemd. veroorzaakt doordat de galstenen de galgang verstopt. De galblaas zal gaan samen trekken, om de blokkade op te heffen. Dit symptoom van galstenen kan ongeveer 1 tot 4 uur duren.

Ontsteking van de galblaas of galwegen

Een minder leuke complicatie is een ontsteking aan de galblaas of galwegen. Vaak moet dit operatief worden opgelost. Een galsteen kan ook de afvoer naar de alvleesklier blokkeren, waardoor een acute alvleesklierontsteking kan ontstaan. Deze complicatie / symptomen dienen snel behandeld te worden in het ziekenhuis.

Ontkleurde ontlasting

Ontkleurde ontlasting kan wijzen op galstenen. De galvloeistof die word aangemaakt door onze galblaas komt gedeeltelijk in de ontlasting terecht en zorgt voor de bruine kleur van ontlasting. Als de doorstroming van galvloeistof niet goed is of word geblokkeerd, kan men dus een ontkleurde ontlasting krijgen.

Overige Klachten

Verder zijn er nog een aantal klachten, die moeilijker gekoppeld kunnen worden aan galstenen. Toch willen wij deze symptomen opnoemen. Een vol gevoel, vet eten minder goed kunnen verdragen. Winderigheid en boeren.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.