Voeding speelt namelijk een belangrijke rol bij galstenen. Galstenen ontstaan natuurlijk niet voor niets.

Lithogene gal komt vooral voor in de westerse landen. Tachtig procent van de galstenen bestaat dan uit cholesterol. Een te hoge concentratie cholesterol en een te laag concentratie van galzouten kunnen galstenen veroorzaken. Een groot aantal galsteen symptomen wordt behandeld door een andere voedingstyle.

Waarom het onderwerp voeding?

Voeding speelt namelijk een belangrijke rol bij galstenen. Galstenen ontstaan natuurlijk niet voor niets.

Lithogene gal komt vooral voor in de westerse landen. Tachtig procent van de galstenen bestaat dan uit cholesterol. Een te hoge concentratie cholesterol en een te laag concentratie van galzouten kunnen galstenen veroorzaken. Een groot aantal galsteen symptomen wordt behandeld door een andere voedingstyle.

Door middel van Therapeutische behandeling probeert men de galstenen te bestrijden. Vaak is dit jammer genoeg een lang durig proces.

Vaak word er vooral gelet op het vet gehalte van de voeding. Patiënten moeten dus vetarm gaan eten. Patiënten die dus veel vet eten, hebben grotere kans op galstenen. Natuurlijk is een gezonde levensstijl ook belangrijk. Er zijn genoeg diëten te vinden, die patiënten kunnen ondersteunen, om de symptomen te bestrijden van galstenen.

Voedingsadviezen

  • Meer drinken
  • Vezelrijke voeding
  • Minder of geen dierlijke eiwitten (vlees) eten.
  • Extra vitamine C

Algemene adviezen

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, zoals twee tot drie uur fietsen, joggen of andere lichaamsbeweging per week. Vijf maal per week 30 minuten training bij te zware mannen vermindert de kans op vorming van galstenen zelfs met 37%. Probeer ergernis en stress te vermijden. Gezonde levenstijl en lichaamsbeweging is dus van groot belang. Het is beter voorkomen dan genezen.

Zorg dus altijd voor een evenwichtige maaltijd, veel groentes en fruit eten per dag is ook zeer belangrijk. Bij een therapeutische behandeling word dit vaak geadviseerd. Wanneer u dus een verhoogde kans op galstenen heeft, kunt u zich het beste houden aan de hier boven genoemde adviezen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.