Afgebroken tand

Er zijn vele alternatieven voor de vaststelling van een afgebroken tand - praten met uw tandarts vandaag!

In de films, een eenvoudige pratfall krijgt meestal een grote lach, en een daaruit voortvloeiende afgebroken tand kan het publiek rollen in de gangpaden. Maar in het echte leven, een afgebroken tand als gevolg van trauma is niet om te lachen. Naast mogelijke pijn en schade, kan een afgebroken tand leiden tot een veel verlegenheid.

Als u een afgebroken tand, je bent niet alleen! In feite, afgebroken tanden zijn de meest voorkomende tandheelkundige letsel vandaag. Terwijl een afgebroken tand kan variëren in termen van omvang en schade, elke vorm van tandheelkundige trauma verdient onmiddellijke aandacht. Hoewel een kleine chip zal zeer waarschijnlijk niet leiden tot pijn, moet u contact opnemen met een tandarts om er zeker van is er geen andere schade aan de structuur van de tand. Een tandarts in staat zal zijn om uit te sluiten bijbehorende scheuren of interne tandheelkundige problemen bij de behandeling van uw afgebroken tand.

Meer significante schade mag zeker niet worden genegeerd! Een gebroken tand kan leiden tot een open zenuw, die kan veel pijn veroorzaken. Een volledig knock-out tand daadwerkelijk kan worden opgeslagen als je snel handelen. Ongeacht uw tandheelkundige noodhulp, contact opnemen met een nood tandarts meteen.

Uw behandelmogelijkheden

Afgebroken tand behandelingen variëren afhankelijk van de omvang van de schade. Er zijn veel procedures nu beschikbaar voor afgebroken tanden te corrigeren, en velen van hen kunnen worden uitgevoerd in slechts een tandartsbezoek. Afhankelijk van uw situatie, kan een van deze afgebroken tand behandelingen een optie voor u:

Tandheelkundige hechting - De meeste chips kunnen worden gecorrigeerd met tandheelkundige hechting. Tijdens deze tandheelkundige behandeling, zal uw tandarts het gebied te vullen met een tandkleurig composiet materiaal en de structuur aan de vorm van uw tanden passen. Vervolgens wordt uw tandarts te genezen de tand vullen met een licht te harden van het materiaal, en je tand ziet er zo goed als nieuw. Dental bonding is een efficiënte, duurzame en kosteneffectieve manier om kleine tandheelkundige onvolkomenheden te corrigeren.

Glazuur - Vaak gebruikt in combinatie met tandheelkundige hechting, kan glazuur vormen ook corrigeren kleine chips of oppervlak gebreken. Tijdens het glazuur vormen, wordt een klein deel van het oppervlak van de tand verwijderd of recontoured glad te strijken onvolkomenheden.

Tandarts - Wanneer de schade is aanzienlijk en tandheelkundige hechting of email vormgeving kunnen niet worden gebruikt. Deze dunne, porselein wafels volledig bedekken het oppervlak van de tand en worden vaak gebruikt voor voortanden.

Zenuw - Het ervaren van pijn in de plaats van de afgebroken tand kan een teken zijn dat de zenuw wordt blootgesteld. Als dat het geval is, kan een wortelkanaal noodzakelijk de tand slaan.

Tandarts Kroon - Een kroon wordt gebruikt om volledig te bedekken grotere tanden of een tand klap op de vuurpijl na een wortelkanaalbehandeling.

Het trekken van tanden - Als de tand kan niet worden opgeslagen, kan een tandextractie noodzakelijk zijn. Het goede nieuws is een tandheelkundige brug of tandheelkundige implantaten kunnen vervangen ontbrekende tanden.

Preventie Tips

Afgebroken tanden zijn vaak het gevolg van trauma. Maar je kunt ook chip je tanden op een levensmiddel of andere harde voorwerpen. Hier is hoe u uw tanden te beschermen tegen schade:

Mondbeschermers - Als u aan sport, draag een gebitsbeschermer om je tanden te beschermen. Uw tandarts kan een op maat gemaakte gebitsbeschermer dat is comfortabel om te dragen. Een nachtwaker kan je mond ook beschermen tegen bruxisme.

Dieet - Het vermijden van hard en plakkerig voedsel zal helpen verminderen de mogelijkheid van een afgebroken tand. Ook niet kauwen op potloden of open dingen met je tanden.

Mondhygiëne - Praktijk uitstekende mondhygiëne en regelmatig uw tandarts om uw tandheelkundige gezondheid in toom te houden te zien. Hoe gezonder je tanden zijn minder gevoelig ze zijn voor schade.

Als u een afgebroken tand, overleg dan met uw tandarts meteen. Als u niet beschikt over een tandarts, kunnen wij u helpen er een vinden!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.