Angst voor naalden

Tandheelkundige naalden zijn een gemeenschappelijke tandheelkundige fobie, maar er is hulp.

Wist u dat ongeveer 20 miljoen Amerikanen zijn doodsbang voor naalden? Dus je bent niet de enige als u lijdt aan deze gemeenschappelijke "naalden" zorgen.

Deze tandheelkundige fobie heet belonephobia, die "angst voor naalden" in het Grieks betekent. In gewoon Engels, is het bekend als de naald fobie, met vele andere namen die verband houden met het, zoals aichmophobia, angst voor scherpe voorwerpen, algophobia, angst voor pijn, en trypanophobia, angst voor injecties.

Zo triviaal als de naald fobie ook mag lijken, dit is niets om licht te nemen. Afgezien van het veroorzaken van grote stress en tandheelkundige angst, angst voor naalden kan voorkomen dat patiënten uit op zoek naar de medische en tandheelkundige zorg die ze nodig hebben - ze kunnen proberen om een tandheelkundige behandeling of procedure waarbij naalden, zelfs een zo klein te vermijden als het nemen van een kleine daling voor een bloedmonster.

Dit kan ook een van de redenen mensen hebben tandheelkundige angst. Dat is de reden waarom meer te leren over de naald fobie, kunnen de oorzaken en de behandeling een goede eerste stap om eindelijk de broodnodige professionele mondverzorging.

We vrezen naalden tot op zekere hoogte - die wil worden gestoken met scherpe puntige dingen? Maar voel me een beetje angst van alleen de gedachte van een naald is iets anders dan wat een naald fobische eigenlijk voelt. Hier zijn enkele symptomen die naald fobie aan te geven:

- Flauwvallen, misselijkheid, duizeligheid en zweten - Snelle hartslag - Verhoogde bloeddruk, gevolgd door een plotselinge daling - Slaapproblemen - Gewelddadig verzet - Gevoelens van paniek

Studies tonen aan dat de meeste fobici niet echt hun angst voor naalden te begrijpen. Dit leidt sommige deskundigen geloven dat de naald fobie kan worden veroorzaakt door andere onderliggende problemen uit het verleden, zoals de volgende:

- Traumatische of pijnlijke ervaring met een naald - Fysiek of emotioneel geremd en gedwongen om te gaan door pijnlijke procedures die naalden die betrokken zijn - Verlies van controle, als gevolg van een bepaalde vorm van dwang of geweld - Invloed van de pijn van een ouder of broer of zus

Advies

Het kennen van de ware oorzaak van je angst maakt het makkelijker voor u om uw fobie aan te pakken en ontvang de tandheelkundige zorg die u nodig hebt, maar het vergt wel veel tijd, geduld en de moed om een fobie te behandelen. Maar wees maar niet bang - hier zijn enkele manieren om de zorg die nodig is voor een goede mondgezondheid nog steeds ondanks uw naald fobie:

- Zoek een tandarts die begrijpt angstige patiënten - Houd rekening met laser tandheelkunde. Deze nieuwe vooruitgang in de tandheelkundige technologie maakt het mogelijk voor behandelingen zonder naald in de meeste gevallen. - Vraag naar sedatie tandheelkunde. Het gaat om kalmerende middelen die je laten inslapen (narcose) of in een slaap gelijkende toestand (sedatie) te zorgen dat u minder bezorgd met naalden. - Praat met uw arts over anti-angst medicatie. - Voor kinderen, mee te nemen zijn of haar favoriete speeltje of gebruik afleiding technieken zoals het lezen of zingen van liedjes, die kunnen helpen het kind ontspannen tijdens de tandheelkundige bezoek.

Door je omringen met ondersteunende familie, vrienden en vooral een goed begrip arts en tandarts, het verkrijgen van de medische en tandheelkundige zorg u nodig heeft zal niet meer zo eng.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.