Bruxisme

Bruxisme kan leiden tot een veel slijtage op je tanden.

We hebben allemaal in de stress een keer in de zoveel tijd. En als we dat doen, kunnen onze mentale stress eigenlijk tot lichamelijke klachten. Bijvoorbeeld, wanneer sommige mensen voelen zich angstig en gespannen, ze schuren of klemmen hun tanden. Het kan gebeuren tijdens de dag of 's nachts - en je zou niet eens weten. Hoe dan ook, het is een zeer reëel probleem dat artsen en tandartsen te bellen bruxisme.

Bruxisme tandenknarsen kan mild genoeg om volledig onmerkbaar. Het kan echter zo ernstig zijn dat leiden tot kaak stoornissen, hoofdpijn, beschadigde tanden en andere gebitsproblemen.

De meest voorkomende vorm van bruxisme tandenknarsen is slaap bruxisme. Omdat u uw tanden te knarsen 's nachts en niet eens dat het tot zich complicaties voordoen, is het belangrijk om de signalen te leren en om routinematige tandheelkundige zorg te zoeken. Bruxisme behandeling kan zo simpel zijn als het beoefenen van zelfhulp stappen om stress te verminderen of kan het nodig zijn om een bruxisme bewaker dragen wanneer je slaapt.

Slijpen je tanden zet druk op de spieren van de mond en weefsels, en de kaak. Als je wakker wordt met een gevoelige kaak of als het pijn doet om te eten, kun je last hebben van slaap bruxisme. Hier zijn een aantal waarschuwingssignalen om op te letten:

Een bruxisme bewaker kan gedragen worden tijdens je slaap te helpen tandenknarsen te voorkomen.

Als u regelmatig een of meer van deze problemen, overleg dan met uw tandarts over bruxisme behandeling.

De Bruxisme behandeling

Er zijn een paar verschillende tandheelkundige benaderingen van bruxisme behandeling. De eerste is een bruxisme gebitsbeschermer. Deze zijn beschikbaar via de balie of uw tandarts kunt een aangepaste bruxisme wacht wel een nachtwaker speciaal ontworpen om je mond te passen te maken. Een over-the-counter bruxisme gebitsbeschermer zou kunnen zijn goedkoper dan een op maat gemaakte bruxisme bewaker, maar heeft de neiging niet om te passen ook.

Een andere tandheelkundige apparaat gebruikt voor bruxisme behandeling wordt een spalk. Deze vorm van bruxisme guard is een op maat gemaakte stuk hard plastic die past over je boven-of onderkant tanden. Verschillende soorten spalken zijn beschikbaar. Een populaire vorm van bruxisme gebitsbeschermer wordt een NTI apparaat. Dit bruxisme bewaker past over alleen de voorste tanden om te voorkomen dat klemmen van de achterste kiezen.

Als uw bruxisme tandenknarsen is gekoppeld aan een probleem met uw gebit, kan een orthodontist helpen corrigeren van de malocclusie. Beugels kan nodig zijn om je tanden recht te zetten. In ernstige gevallen, wanneer gebitsslijtage is zo extreem dat het moeilijk voor je om op te kauwen, kan een tandarts nodig om een aantal corrigerende procedures uit te voeren. In deze gevallen kan bruxisme behandeling in tandheelkundige onlays of een kroon aan een of meer aangetaste tanden te herstellen.

Zorg voor Bruxisme tandenknarsen

Als je wakker wordt met een ongewone hoeveelheid pijn in je mond, probeer een aantal zelf-hulp basis om te ontspannen. Begin door te proberen om je gezichtsspieren te ontspannen, je zou zelfs kunnen oefenen enkele eenvoudige ontspanningstechnieken.

Als de pijn aanhoudt, kunt u profiteren van een op maat ingerichte bruxisme gebitsbeschermer.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.