Calcium

Calcium is essentieel voor gezonde botten en tanden! Je hebt al eerder gehoord, maar hoeveel calcium je eigenlijk krijgt?

Een uiterst belangrijk mineraal voor tandheelkundige en de algehele gezondheid, calcium helpt bij het voorkomen van gebitsproblemen en osteoporose. Eigenlijk is 99 procent van het calcium in ons lichaam bevindt zich in onze botten en tanden! Maar calcium doet zo veel meer - het helpt ook met de bloedstolling, het verzenden van zenuwsignalen, het vrijgeven van hormonen en enzymen, maar ook spieren en bloedvaten samentrekken en ontspannen.

Net als wij veranderen onze kapsels of kleding te lijken op de laatste mode, worden onze botten voortdurend opnieuw uitvinden zelf. Onze beenderen zijn voortdurend ondergaan een proces genaamd resorptie, dat is de afbraak van botweefsel. Wanneer het bot verloren gaat, wordt calcium gestort op nieuw bot vorm te helpen. Om beter te benutten vorming van nieuw bot, calcium moet worden continu en over een langere tijdsperiode.

Naarmate we ouder worden, hebben we de neiging om meer bot te verliezen, en het wordt moeilijker voor calcium bij te houden met onze veranderende lichaam. Als er niet een aanzienlijke hoeveelheid calcium, kan onze botten broos en poreus worden op oudere leeftijd. De zwakkere ons skelet, hoe groter onze kansen te eindigen met botbreuken of kaak verslechtering, wat leidt tot verlies van tanden. En hoe meer de kaak verslechtert, hoe moeilijker het is voor uw mond te ondersteunen tandheelkundige restauraties, zoals tandheelkundige implantaten en kunstgebitten.

Calcium is net zo belangrijk om uw parodontale gezondheid! Volgens de Amerikaanse Academie voor Parodontologie, kunnen een dieet met weinig calcium verhogen van uw kansen op het krijgen van tandvleesaandoeningen. Een infectie veroorzaakt door bacteriën die het tandvlees aan te vallen, zal parodontitis uiteindelijk breken uw tandvlees en vernietig het omliggende bot. Als calcium ondersteunt uw kaakbot, het versterkt het tegen de bacteriën die leiden tot tandvleesontsteking en uiteindelijk het verlies van tanden. In combinatie met tandvleesontsteking behandeling, een significante inname van calcium kan tandvleesontsteking voorkomen dat vordert.

Inname van calcium is afhankelijk van leeftijd en behoefte - met uw arts kunt u laten weten hoe veel calcium op te nemen in uw dieet. Maar gemiddeld volwassenen moeten ongeveer 1200 mg per dag, en mag niet hoger zijn dan 2500 mg per dag. Dat klinkt misschien als veel, maar helaas, studies blijkt dat de meeste mensen niet inclusief genoeg calcium.

Het consumeren van ten minste drie porties van calcium-geladen voedsel zal u helpen uw dagelijkse behoeften. Als u het niveau van calcium in uw voeding te verhogen, zijn er verschillende bronnen voor u om uit te kiezen.

Hier zijn voedingsmiddelen met een hoog calcium:

Zuivel - De meest belangrijke bron van calcium, zuivelproducten zijn een essentieel onderdeel van uw dagelijkse voeding. Melk, kaas en yoghurt zijn allemaal uitstekende bronnen van calcium.

Groenten - Groen, bladgroenten zoals broccoli, boerenkool, spinazie en Chinese kool hebben ook een hoge calciumgehalte.

Vis - Zalm, schaaldieren en sardines in blik, dat de zachte botten bijdragen aan uw inname van calcium op te nemen.

Andere bronnen - Er zijn zo veel meer bronnen die calcium bevatten, waaronder amandelen, gedroogde bonen en tofu. Deze alleen zal niet voldoen aan uw dagelijkse behoeften, maar in combinatie met andere bronnen die zij zal verhogen van uw calcium niveaus, en alle kleine beetjes helpen! Sommige producten, zoals brood en sinaasappelsap hebben calcium toegevoegd als een substituut voor melk ook.

Vitamines - Hoewel gezondheidswerkers liever je calcium binnen te krijgen door middel van een evenwichtige voeding, supplementen zijn beschikbaar om u te helpen uw behoeften.

En niet te vergeten de vitamine D toe te voegen! Vaak is opgenomen door de huid tegen de zon, het helpt je lichaam calcium op te nemen. Vitamine D wordt ook toegevoegd aan melk en supplementen, zodat u kunt blijven juiste niveaus van calcium in je botten en tanden.

Als u zich zorgen over de inname van vet uit melk en kaas, laat het niet van invloed op uw dieet! Calcium is eigenlijk gekoppeld aan een lagere body mass, en de voordelen wegen veel zwaarder dan het risico van het toevoegen van een paar extra kilo's. Als u moet minder worden je calorie-inname, magere melk bevat evenveel calcium als volle melk, met minder vet per portie. En als u denkt dat u lactose-intolerant bent, raadpleeg dan een arts voor een diagnose. Lactose-vrije melk en producten die helpen bij de spijsvertering kan u helpen om de calcium je nodig hebt.

Nog een reden om ervoor te zorgen dat je genoeg calcium krijgt? Zonder de juiste hoeveelheid, kan je eindigen met een tekort aan calcium, en je al weet waar dat kan leiden. Dus tenzij je uit naar een nieuwe heup of een volledig kunstgebit kijken, kunt u opnieuw te evalueren wat de rol van calcium speelt in uw dieet. Het is nooit te laat om te beginnen concentreren op uw gezondheid!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.