Diastemen

Diastemen komen vaak voor bij kinderen.

Of je het liefde of haat het, dat de ruimte tussen uw tanden heeft een naam. Een diasteem is een kloof tussen twee tanden. Vele beroemdheden zijn beroemd om hun middellijn diasteem, of ruimte tussen de twee bovenste voortanden.

Diastemen zijn zeer vaak voor, vooral bij kinderen. Een diasteem is een natuurlijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind en mag corrigeren op zijn eigen. Sterker nog, tot 97 procent van de kinderen hebben diastemen, en dat aantal aanzienlijk vermindert als kinderen groeien en deze ruimtes een natuurlijke close-up. Als een diasteem blijft na de uitbarsting van de volwassen tanden, zal het een permanent karakter krijgen en kunnen alleen worden gecorrigeerd met professionele diastema behandeling.

Diastemen Oorzaken

Er zijn verschillende redenen die vaste diastemen vormen. Een diasteem is vaak het gevolg van een discrepantie tussen de grootte van de kaken en de grootte van de tanden. Scheve tanden komen meestal met overbevolking, waar de tanden zijn te groot voor de kaak. Het tegenovergestelde geldt voor een diasteem - tanden die te klein zijn voor de kaak kunnen hiaten tussen hen. Diastemen kan ook worden veroorzaakt door het missen van tanden, te kleine tanden of slechte orale gewoonten, zoals overmatig duimzuigen.

Een middellijn diasteem kan ook worden veroorzaakt door een grote labiale frenum. Frenum is het weefsel dat je lippen en het tandvlees met elkaar verbindt. Plaats je tong tussen je voortanden en de lip, het bereiken van het bovenste deel van uw mond. Het weefsel voel je je protuding in het centrum is je bovenste lippen frenum. Als dat weefsel is te groot, te breed of te strak zit, kan dat leiden tot een diasteem tussen je twee voortanden.

Diastemen Sluiting

Diastemen veroorzaken meestal geen complicaties aan uw tandheelkundige gezondheid, maar veel mensen kiezen diasteem sluiting voor cosmetische doeleinden. Er zijn verschillende soorten van diastemen behandeling beschikbaar vandaag:

Beugels - De meeste diastemen vereisen een volledige set van beugels en houder therapie, zoals het verplaatsen van een tand kan de plaatsing van de rest van invloed zijn.

Uitneembare beugels - Voor minder ernstige gevallen, een minder invasieve diasteem behandeling zoals Invisalign ® kan werken.

Cosmetische tandheelkunde - Als een middellijn diasteem de enige tandheelkundig probleem kan fineer of tandheelkundige hechting worden gebruikt om de ruimte omvatten.

Ontbrekende tand Vervanging - Als een diasteem wordt veroorzaakt door een ontbrekende tand, een tandheelkundige brug of tandheelkundige implantaten kunnen worden gebruikt om het probleem te verhelpen.

Kaakchirurgie - In het geval waar een grote labiale frenum is de oorzaak van uw diasteem, kan een tandheelkundige ingreep voor nodig om de orthodontische behandeling. Uw tandarts of orthodontist kan het uitvoeren van een frenectomy, die verwijdert of lost het weefsel en bereidt de ruimte voor diastema sluiting.

Het voorkomen van een diasteem

Als je genetisch voorbestemd zijn om een diasteem of middellijn diasteem, zult u niet in staat zijn om dat te voorkomen - uw enige optie is om dit te corrigeren met een van de diasteem behandelingen hierboven vermeld. Als uw kind een diasteem in zijn of haar baby tanden, is de kans groot dat diasteem sluiting zal gebeuren op zijn eigen. Hoe dan ook, de American Dental Association adviseert dat kinderen een orthodontist door de leeftijd van 7 jaar te bezoeken. Terwijl de behandeling begint meestal later, kan een vroege evaluatie te helpen ter plekke problemen en bepalen wat de meest effectieve diasteem behandeling als definitieve tanden ontstaan. Het is ook belangrijk om goed voor baby tanden - tanden die verloren zijn gegaan te vroeg is om tandbederf kan leiden tot volwassen tanden te verschuiven als ze uitbarsten en diastemen om permanent te vormen.

Je mag niet in staat zijn om een diasteem te voorkomen, maar het is eenvoudig te behandelen. Als u een diasteem, moet u dit bespreken uw diasteem behandeling opties met uw tandarts.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.