Fluoride

Fluoride versterkt het tandglazuur en helpt bederf te voorkomen.

Heb je dorst voor tandheelkundige gezondheid? Als dat zo is, zult u blij zijn om te leren hoe een gewoon glas water kan helpen om je tanden te versterken. Fluoride is een natuurlijk mineraal zo gunstig om uw glimlach, veel gemeenschappen nog toe te voegen aan hun watervoorziening.

Water bevat van nature een kleine hoeveelheid fluoride, evenals sommige voedingsmiddelen. Het verhogen van deze fluoride inhoud zorgt voor een constante "behandeling" om tandbederf te voorkomen en te herbouwen verzwakt het tandglazuur. Regelmatig contact met deze kleine doses helpt om het oppervlak en de structuur van uw tanden.

De functie van Fluoride

Gedurende de dag worden je tanden worden blootgesteld aan zuren die kunnen afbreken glazuur en leiden tot tandbederf - fluoride helpt remmen deze zuren van het aanvallen van het tandoppervlak. Wat nog belangrijker is, het helpt het herstel van de mineralen die zijn versleten en repareren van zwakke plekken in het glazuur. Fluoride is ook bijzonder nuttig voor kinderen omdat het geïntegreerd wordt met het kweken van tanden en helpt bij de ontwikkeling van resistentie tegen zuren op latere leeftijd.

Behandel uw tanden

Naast de kleine hoeveelheden fluoride je eet of drinkt, tandartsen raden u aan te poetsen met een fluoride tandpasta. Op uw reguliere controles, zal uw tandarts doorgaans behandelen uw tanden met een hogere concentratie van fluoride om je tanden het hele jaar door te beschermen. Indien nodig, kan uw tandarts ook voorschrijven fluoride supplementen of raden een fluoride mondspoeling.

Alle patiënten baat hebben bij gefluorideerd water, regelmatige tandheelkundige behandeling en de kwaliteit tandpasta, maar voor sommige tanden, fluoride is vooral nodig. Deze omvatten personen met:

Droge mond Voorwaarden - Sommige medicijnen en voorwaarden te verminderen speekselproductie en veroorzaken een droge mond, waardoor het moeilijker te neutraliseren zuren op de tand.

Geschiedenis van tandvleesaandoeningen - Gum ziekte, of gingivitis, betekent dat uw tanden worden blootgesteld aan meer bacteriën en een hoger risico op gaatjes en tandbederf.

Frequente tandproblemen - Een voorgeschiedenis van tandproblemen is een goede indicatie dat je tanden kunnen baat hebben bij extra fluoride.

Beugels, Kronen en Bruggen Dental - Iedereen met tandheelkundige armaturen, zoals beugels, een kroon of een tandheelkundige brug moeten speciale voorzorgsmaatregelen nemen ter voorkoming van tandbederf en tanden gezond en sterk te houden.

Een post-het bleken van tanden fluoride behandeling helpt te verminderen de gevoeligheid voor warmte en koude en herstelt belangrijke mineralen aan het tandoppervlak.

Terwijl fluoride is belangrijk voor alle volwassen tanden, is het ook ten zeerste aanbevolen voor kinderen - alleen niet vergeten dat een tandheelkundige behandeling voor kinderen moet zorgvuldig toezicht dat zo is, overleg dan met uw tandarts v????r de invoering van fluoride in je kinderen 'routine. Regelmatige, kan verantwoord gebruik helpen het hele gezin te houden gezonde tanden en je iets geven om te glimlachen over!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.