Gevoelige kies

Gevoeligheid van de kiezen kan niet genegeerd worden - als u gevoelige tanden, uw tandarts te bezoeken voor een diagnose.

Als u tand ongemak van kauwen, blootstelling aan warme en koude, of zelfs door uw mond ademt, wordt u mogelijk lijden aan overgevoeligheid dentine, ook wel bekend als "gevoelige tanden."

Waarom zo gevoelig?

Stel je voor je tanden met meerdere lagen als een ui. De ultra-harde buitenkant wordt het glazuur. Daaronder is een laag van genoemd poreus materiaal dentine de binnenzijde zenuw omgeeft. Tandglazuur beschermt de dentine tegen extreme temperaturen en andere irriterende stoffen. Uw tandvlees hetzelfde doen voor de dentine in de tandwortels.

Gevoeligheid van de tanden doet zich voor wanneer een van deze beschermende barriéres in het gedrang komt - als gevolg van tandbederf of tandvleesaandoeningen, bijvoorbeeld. Als dat gebeurt, kan warmte, koude of druk produceren plotselinge, scherpe pijn. Andere mogelijke oorzaken zijn:

- Gebarsten of gebroken tanden - Een beschadigde tand te vullen - Tanden slijpen, bekend als tandenknarsen of klemmen - Agressief poetsen van de tanden - Tandplak opbouw op de worteloppervlakken

Een dosis gezond verstand

De sleutel tot het voorkomen tand gevoeligheid is om het tandvlees te houden van terugwijkende. Hier zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen:

- Gebruik een zachte tandenborstel om tandheelkundige slijtage en irritatie van het tandvlees te minimaliseren. Overweeg een elektrische tandenborstel dus alles wat je hoeft te doen is te bewegen de borstel niet zorgen te maken over hoe goed je tanden worden gereinigd. - Wees extra voorzichtig bij het poetsen om het tandvlees! - Ga gemakkelijk op zeer zure voedingsmiddelen (zoals citrus), want ze kunnen het tandglazuur aantasten en leiden tot dentine blootstelling. - Gebruik een nachtwaker als je schuren of uw tanden 's nachts.

Regelmatige bezoeken aan de tandarts voor een reiniging van de tanden en fluoride behandelingen kan ook voorkomen dat schade aan de beschermende laag van de dentine.

Behandeling

Afhankelijk van de oorzaak met een desensibilisator tandpasta kan soms het probleem. Als dat niet werkt, kan uw tandarts een fluoride gel of speciale flegmatiseringsmiddelen van toepassing op de getroffen tand. Als het probleem aanhoudt, kan een tandheelkundige vulling, kroon, tandheelkundige inlay of tandheelkundige hechting nodig zijn om tandbederf te repareren of een ander probleem dat kan worden waardoor de gevoeligheid te corrigeren.

Hoewel de gevoeligheid van de tanden gemakkelijk kan worden verholpen, is het misschien een symptoom van een ernstiger probleem. Dus om aan de veilige kant, maak dan een afspraak met een tandarts te laten controleren uit.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.