Kiespijn

Wat is een Kiespijn?

Een kiespijn is pijn of irritatie in of rond een tand of de kaak. De meest voorkomende oorzaak van kiespijn is tandproblemen. Bacteriën in de mond kunnen vormen plaques die zich aan de tanden en de vorm zuren die eten door middel van het tandglazuur, waardoor een holte. Dit kiespijn pijn is meestal erger wanneer je eet koud of warm eten.

Andere veel voorkomende oorzaken van kiespijn zijn tandvleesontsteking, tand abces, gebarsten tand, geïrriteerde tandwortel, en een aandoening, de zogenaamde kaakgewricht, dat de kaak van invloed. Kiespijn kan ook een teken zijn van een hartaanval, oorontstekingen en sinusitis.

Kiespijn Remedies

Hoewel er nog niet geweest klinische proeven met natuurlijke kiespijn remedies tot op heden zijn de volgende twee thuis kiespijn middelen zijn gebruikt in traditionele geneesmiddelen om kiespijn te verminderen.

 • 1) Kruidnagel Olie comprimeren
 • Kruidnagel olie bevat eugenol, een natuurlijke pijnstiller en antibacterieel. Mix 2 tot 3 druppels van pure kruidnagel olie met 1/4 theelepel olijfolie. Verzadig een katoenen bal met het mengsel en plaats de katoenen bal naast de tand.Als de kiespijn gaat om een kies aan de achterkant van je mond, kun je zachtjes bijten naar beneden op de katoenen bal te houden op zijn plaats. Laat het er zo lang mogelijk (maar ga niet om met hen te slapen in je mond.) Verlichting van de pijn moet vrij snel beginnen.

  Bijwerkingen

  Onverdund kruidnagelolie in de mond kan branden, weefsel of schade aan de zenuwen, en pijn veroorzaken. In hoge doses kan kruidnagelolie oraal in te nemen leiden tot braken, keelpijn, beslaglegging, ademhalingsproblemen, nierfalen of beschadiging van de lever. Kruidnagel olie mag niet worden toegepast op een beschadigde huid. Kinderen, zwangere of zogende vrouwen, en mensen met diabetes, nier-of leveraandoening of een neiging tot bloedingen moet voorkomen dat het nemen van kruidnagelolie.

 • 2) actieve kool comprimeren
 • Geactiveerde kool is verkrijgbaar bij vele drogisterijen en natuurlijke gezondheid van voedsel winkels.

  Meng twee theelepels van actieve kool poeder met net genoeg water tot een pasta te maken. Breng het aan een stuk gaas en plaats het gaas op de tand. Bite naar beneden.

  Raadpleeg uw arts als

 • Als de pijn langer duurt dan een of twee dagen
 • Koorts krijgt
 • U heeft moeite met ademhalen of slikken
 • U hebt de borst schouder of pijn in de arm
 • BELANGRIJK!

  Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

  Jouw content hier?

  Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.