Kies slijtage

Kies slijtage wordt vaak aangeduid met kleine V-vormige inkepingen bij het tandvlees.

Het lijkt misschien logisch dat hoe harder je je tanden poetst, hoe schoner zullen ze. Maar het toepassen van te veel druk daadwerkelijk kan verzwakken de buitenste lagen van de tand structuur. Deze aandoening, tandheelkundige slijtage kan optreden wanneer een voorwerp veroorzaakt wrijving tegen de tanden en geleidelijk slijt het glazuur van het oppervlak.

Als je hebt gemerkt dat de tekenen van tandheelkundige slijtage, kleine v-vormige inkepingen in de buurt van het tandvlees, kan het tijd om uw mondhygiëne regime te herzien met uw tandarts of mondhygiënist. Maak je geen zorgen, zult u niet nodig hebt om uw tandenborstel helemaal met pensioen gaat.

Uw tandarts of mondhygiënist kan u adviseren over de juiste technieken om te herstellen en te beschermen van een gezonde glimlach.

Oorzaak en gevolg

Inspannende poetsen is de meest voorkomende boosdoener, maar een object dat herhaaldelijk wrijft tegen je tanden kunnen dragen ze naar beneden. Met behulp van tandenstokers niet goed kan bijdragen aan tandheelkundige slijtage, maar ook kauwen op vingernagels, potloden of andere voorwerpen.

In sommige gevallen kan slecht passende houders of gedeeltelijke kunstgebit ook te wijten. Geloof het of niet, het type van tandpasta die u gebruikt kan zelfs een factor zoals sommige formules zijn meer schurende dan andere.

Terwijl het beschermen van het uiterlijk van uw tanden kunnen de meest voor de hand liggende reden om te voorkomen en te behandelen tandheelkundige slijtage zijn, verzwakt glazuur kan ook bijdragen tot meer ernstige tandheelkundige problemen in de tijd. Veel patiënten ervaren verhoogde gevoeligheid van de tanden voor warmte en koude. Bovendien, zonder beschermende buitenlaag kan een tand gevoeliger voor infectie. In geavanceerde gevallen, wanneer tandheelkundige slijtage wordt nog niet gediagnosticeerd en / of behandeld, kan een tand hebt een tand vulling of het trekken van tanden.

Dental Slijtvastheid Behandeling: Wat je moet (en mag niet) Hebben

Hoewel er meerdere manieren om tandheelkundige slijtage te behandelen, het is altijd beter om tandheelkundige problemen te voorkomen voordat ze beginnen. U kunt beginnen met uw tandheelkundige behandeling door het volgen van een paar eenvoudige richtlijnen:

- Gebruik altijd een zachte tandenborstel. - Vraag uw tandarts voor tips over hoe goed poetsen, poetsen en te voorkomen dat te hard. - Zich te onthouden van het kauwen op tandenstokers en potloden of bijten je nagels. - Zorg ervoor dat uitneembare tandheelkundige apparatuur goed passen en hebben ze gecontroleerd op een regelmatige basis. - Vergeet niet om regelmatig naar de tandarts bezoeken te plannen met uw tandarts een kans te geven om eventuele problemen op te sporen vroeg op.

Als een gedeelte van uw tandoppervlak is begonnen weg te dragen, kan uw tandarts in staat zijn om het probleem met fluoride behandeling te corrigeren. Afhankelijk van uw behoeften, kan hij of zij ook gebruik maken van tandheelkundige hechting of tandheelkundige vullingen naar de verloren tand structuur te vervangen. Ook moet u uw tandarts vragen over lucht slijtage, dat is de nieuwste methode voor het reinigen van tandbederf - terwijl ook het verlichten van tandheelkundige angst.

De belangrijkste stap die u kunt nemen in schuren behandeling en preventie is om een tandarts te zien op een regelmatige basis en vragen over uw hygiëne regime vragen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.