Gaatjes

De zilveren vullingen in dit plaatje te laten zien waar cariës invloed op de tand.

Als het tijd is naar de tandarts te zien, probeer je een jaar ter waarde van mondhygiëne proppen in de laatste paar dagen? Terwijl de laatste minuut poetsen kan u zich beter voelt, kan het niet in de plaats van een goede dagelijkse gewoonten. Besteed aandacht aan je tanden het hele jaar door en je bent veel meer kans om een schone factuur van een gezond gebit te krijgen op uw bezoek. En consistente tandheelkundige zorg doet meer dan alleen uw tandarts gelukkig, het helpt ook voorkomen dat tandheelkundige problemen in verband met tandbederf of cariës, ook bekend als gaatjes.

Suiker

Je ouders heb je gewaarschuwd dat er te veel suiker tandproblemen veroorzaakt, en het blijkt dat ze gelijk hadden ... sorteren van. Beter gezegd, de bacteriën in je mond leven van de suikers in je eten en produceren zuren die langzaam slijten de oppervlakken van de tanden, waardoor ze meer vatbaar voor cariës.

Dus ja, mama en papa, het vermijden van suikerhoudende voedingsmiddelen is vaak nuttig bij het voorkomen van tandbederf, maar je kunt niet volledig afgesloten suiker uit je dieet. Daarom is het ook belangrijk is om vermindering van de hoeveelheid tijd die suiker op je tanden zit door borstelen regelmatig. Door het geven van deze zuren minder tijd om je tanden verzwakken, kunt u ervoor zorgen dat je minder tijd in de tandartsstoel te brengen.

Zoeken naar gaatjes

Tijdens uw afspraak bij de tandarts, zal uw tandarts of mondhygiënist onderzoeken uw tanden voor tandbederf het gebruik van een pick en spiegel. Dentaal r?Ântgen kan ook nodig. Als cariës worden gedetecteerd, zal uw tandarts adviseren de juiste tandheelkundige behandeling.

Tussen uw reguliere tandheelkundige afspraken, kunt u ook uw deel om gaatjes te voorkomen door zich op zoek naar tekenen van tandbederf. Sommige van de gemeenschappelijke symptomen zijn:

De zorg voor cariës

In een vroeg stadium, cariës zijn soms omkeerbaar - fluoride behandelingen kan zelfs helpen bij de wederopbouw het tandglazuur. Echter, in de meeste gevallen zal uw tandarts nodig om de vervallen materiaal te verwijderen en te vervangen door een tand vulling. Gelukkig, dankzij de moderne ontwikkelingen in de tandheelkunde, de meeste tandartsen nu gebruik maken van keramische vullingen die er uitzien en aanvoelen als natuurlijke tanden.

Als het tandbederf is zeer uitgebreid, of onbehandeld gedurende langere tijd, kan zij aanvullende behandelingen ook. Een kroon, wortelkanaal of in sommige gevallen een tand extractie kan stoppen met cariës in zijn tracks en spaar je het ongemak van meer ernstige tandheelkundige problemen op de weg.

Vergeet niet, preventie is de meest effectieve methode voor het omgaan met cariës, dus zorg ervoor dat het hele jaar door te poetsen en regelmatig zie uw tandarts. Als u denkt dat u de eerste tekenen van cariës hebben, maak dan een afspraak meteen. Hoe eerder eventuele problemen worden behandeld, des te gemakkelijker uw tandheelkundige team kan weer je tanden op de rails.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.