Kiespijn door gaatjes

Gaatjes moet vroeg worden behandeld om te voorkomen dat de ontwikkeling van meer complexe tandheelkundige problemen in de toekomst.

Het South Beach Dieet Ôäó en Enter de Zone te waarschuwen dat 'slechte' koolhydraten je taille beïnvloeden. Dat is misschien discutabel, maar een ding is zeker: "Bad" koolhydraten zijn slecht voor je tanden. Zo slecht, in feite, dat ze gaatjes veroorzaken.

Tandproblemen, ook bekend als tandbederf en cariës, zijn een ziekte van de tanden die resulteert in de vernietiging van tandglazuur. Een tand holte ontwikkelt zich als levensmiddelen die 'slechte' koolhydraten, zoals frisdrank, koek en snoep blijven op je tanden.

De impact van de holte klachten is veel ernstiger dan de meeste mensen zich realiseren. In feite, tandheelkundige problemen met betrekking tot tandproblemen leiden tot meer afwezigheden dan elke andere kinderziekte. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom je zou willen om meer te leren over de gemeenschappelijke holte symptomen en hoe tandartsen behandelen een tand holte.

Als je negeren een tandheelkundige holte lang genoeg is, zal de holte klachten uiteindelijk moeilijk te missen. Het is bijvoorbeeld mogelijk jaar van het drinken van drie koude frisdrank per dag uiteindelijk leiden tot kiespijn. Dat kiespijn is eigenlijk een veel voorkomend symptoom van een tandheelkundige holte. Een andere veelbetekenende teken van een tand holte is een slechte adem.

Als je die een of meer holte klachten, neem dan een kijkje in je mond. Een eenvoudige manier om een tandheelkundige holte te spotten is om gewoon te kijken naar je tanden - als je gaten of kuilen, zijn zij waarschijnlijk tandproblemen. Sommige tandproblemen, kan echter alleen worden opgespoord door middel van r?Ântgenfoto's of andere geavanceerde tandheelkundige apparatuur.

strong> Het behandelen van tandproblemen

Amalgaam - Duurzame, gemakkelijk te gebruiken, zeer goed bestand tegen slijtage en zuinig. Amalgaam is meestal zilver of zwart van kleur en bevat kwik.

Composite - Een tand-gekleurd mengsel van glas en kwarts in een hars medium. Composiet vullingen zijn minder opvallend dan amalgaam, maar niet zo duurzaam.

Glasionomeren - Een doorschijnend, tand-gekleurd mengsel van acryl zuren en goed glas poeders.

Porselein - een keramisch materiaal dat een tand van de natuurlijke kleur nabootst. Porselein is zeer duurzaam en vrijwel onzichtbaar voor het blote oog.

Als u denkt dat u een tandheelkundige holte te hebben, overleg dan met uw tandarts om uit te vinden welk type van het vullen van zou kunnen zijn voor u.

Het voorkomen van tandproblemen

Een van de eenvoudigste manieren om jezelf te beschermen tegen een tand holte is goed uitgebalanceerd, voedzame maaltijden te eten en te snacken te beperken. De combinatie van gezonde eetgewoonten met deze stappen kan helpen verminderen het risico op gaatjes nog meer:

- Twee keer per dag poetsen met fluoride tandpasta - Flos elke dag - Gebruik extra fluoride (indien goedgekeurd door uw tandarts) - Vraag je tandarts over het krijgen van sealings

Studies tonen aan dat holle ruimten zijn bijzonder vaak voor bij kinderen en jonge volwassenen, maar tandproblemen kan iedereen treffen. Om holtes op afstand te houden, goede mondhygiëne en plannen regelmatige bezoeken aan de tandarts.

Een tandheelkundig holte zal niet beter op zijn eigen. Als je die een of meer holte symptomen, is het tijd om een tandarts te zien.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.