Malocclusie

Behandeling van een malocclusie kan het verbeteren van uw uiterlijk en uw bite!

Een malocclusie van de tanden is een veel voorkomende orthodontische probleem dat kan worden gecorrigeerd met beugels. Letterlijk aangeduid als "slecht bite"-afwijkingen verwijzen naar de articulatieproblemen. U waarschijnlijk weet dat een malocclusie van de tanden als een overbeet of onderbeet. Op een bepaald moment tijdens je lagere school jaar, heb je waarschijnlijk zelfs gebruikt de term "buck tanden."

De term "occlusie" verwijst naar een perfect beet. Dit is wat een orthodontist streeft bij de behandeling van i-afwijkingen, maar een occlusie zelden gebeurt natuurlijk.

Helaas zijn de meeste mensen hebben een bepaalde vorm van malocclusie van de tanden - en ze kunnen het niet helpen! Een groot percentage van de i-afwijkingen zijn erfelijk. Maar abnormale tandheelkundige problemen, zoals druk, kan uitpuilende of ontbrekende tanden bij te dragen tot malocclusies. Krachten van buitenaf, zoals duimzuigen kan ook uitlijnt tanden. In de meeste gevallen hebben patiënten geen controle over malocclusies. Het enige wat ze kunnen doen is de situatie gecontroleerd en behandeld door een orthodontist of tandarts die u doet bretels.

Classificeren malocclusies

Er zijn drie belangrijke classificaties van i-afwijkingen, een Klasse I-malocclusie, een klasse II-malocclusie en een klasse III malocclusie. Hier is een beschrijving van elke:

Klasse I Malocclusie - In deze vorm, de beet is normaal, maar de tanden zijn scheef of druk. Dit kan het moeilijk maken om te poetsen en flossen goed, wat leidt tot andere gebitsproblemen.

Klasse II malocclusie - Vaak aangeduid als een overbeet, een klasse II-malocclusie er gebeurt als de bovenste tanden sterk uitsteken boven de onderste tanden. Dit is meestal het gevolg van een grote top kaak of kleine onderkaak, en het zorgt ervoor dat de voortanden om een "buck tanden" uiterlijk.

Klasse III Malocclusie - een klasse III malocclusie is een onderbeet en de resultaten wanneer de ondertanden de boventanden overlappen. In deze situatie de onderkaak vaak te groot of vice versa.

Registreer deze: alleen maar omdat een beet is geclassificeerd wil niet zeggen dat de top-secret! Helaas zijn de meeste i-afwijkingen zijn merkbaar, en de behandeling nodig is om hun uiterlijk te verminderen.

Het behandelen malocclusies

Beugels zijn de conventionele behandeling voor malocclusies. In extreme omstandigheden kan kaakchirurgie nodig zijn om een over-of onderbeet te repareren. Hoewel volwassenen kan de behandeling krijgen voor i-afwijkingen, is het makkelijker om te corrigeren bij kinderen en tieners. Als hun kaken nog in ontwikkeling zijn, tanden zijn makkelijker te verplaatsen.

Sommige malocclusies mag niet zichtbaar zijn voor je vrienden, maar tandartsen kunnen ze zien tijdens de tandheelkundige examens. Het is de moeite waard om het uitgecheckt - zelfs kleine orthodontische aanpassingen kunnen helpen uw beet!

Als dit niet wordt gecorrigeerd, kan een klasse II-malocclusie of een klasse III-malocclusie leiden tot een overvloed aan andere gebitsproblemen. Niet aangepaste tanden zijn moeilijker schoon te houden, wat bijdraagt aan tandbederf. I-afwijkingen kunnen problemen veroorzaken met kauwen, de structuur van het gezicht, en in zeldzame gevallen zelfs leiden tot spraakproblemen.

Als u denkt dat u een malocclusie van de tanden, te praten met uw tandarts.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.