Molaren

Ten derde kiezen, of verstandskiezen, worden vaak beïnvloed omdat er niet genoeg ruimte voor hen in de kaak.

Uw grootste tanden

Gebruikt voor het slijpen van voedsel, kiezen zijn de tanden in de achterkant van je mond en zijn meestal de laatste tanden op uitbarsten staat. In totaal hebben we 12 kiezen, met zes kiezen in elke kaak, en drie aan elke kant.

Kiezen zijn zeker de grootste tanden in je mond! In tegenstelling tot je voorste tanden, die scherp en puntig om te bijten, hebben je kiezen afgerond knobbels voor het kauwen. Elke molaire maakt gebruik van twee tot drie wortels om zich te verankeren in uw kaakbeen en deze sterke tand op zijn plaats te houden.

Gemakkelijk als 1, 2, 3

Er zijn drie verschillende soorten kiezen:

Eerste molaren - De eerste molaren worden vaak zes jaar kiezen, vanwege de oud je bent als de permanent, of volwassene, kiezen uitbarsten.

Tweede molaren - Op dezelfde manier, noemen we deze 12-jarige kiezen. U krijgt de foto! Zowel de eerste en tweede molaren komen in de vorm van primaire en secundaire tanden. Zodra je baby tanden uitvallen, worden ze vervangen door een permanente eerste en tweede molaren.

Derde molaren - De derde molaren, of verstandskiezen, zijn de laatste kiezen te komen inch U zult waarschijnlijk beginnen te zien verstandskiezen barsten in de leeftijd van 17-21. Ze heten verstandskiezen omdat tegen de tijd dat ze uitbarsten, we zou moeten zijn oud genoeg om wijsheid te hebben. Aangezien de meeste derde molaren uitbarsten tijdens de late tienerjaren, we denken dat ze moeten zijn deze titel gegeven wanneer mensen hadden een kortere levensduur!

Als je hoort uw tandarts om je tanden verwijzen als een "maxillaire eerste kies" of "mandibulaire tweede molaar," hij verwijst naar de locatie van elk molaire in je mond. Zoals bij elk van uw tanden, zijn de kiezen zich in uw bovenkaak bekend als maxillaire kiezen. In de onderkaak, worden ze genoemd mandibulaire kiezen.

Niet iedereen heeft hun derde kiezen - niet dat we per se ze nodig hebben. Verstandskiezen kunnen hebben geprofiteerd holbewoners, maar niet ons! Derde molaren werden ooit gebruikt voor het kauwen taai voedsel. Maar terug in die tijd, was er voldoende ruimte in iemands mond voor de laatste set kiezen, omdat die eerder kwamen meestal viel uit tandbederf! Dankzij de moderne tijd, houden we onze tanden langer en misschien niet eens behoefte hebben aan onze derde molaren.

Neem een kijkje in de spiegel. Zie je alle drie de kiezen aan elke kant van je kaak? Als je boven de leeftijd van 21 jaar en heb je alleen twee, dan is uw wijsheid tanden kunnen worden beïnvloed. Beïnvloed verstandskiezen kan heel pijnlijk zijn en kan leiden tot verschillende tandheelkundige problemen. Zij worden gewoonlijk verwijderd via kaakchirurgie.

De enige manier om zeker te weten of je verstandskies voor problemen kan zorgen is naar de tandarts voor een juiste diagnose. Een tandarts zal gebruik maken van r?Ântgenfoto's om eventuele problemen te onderscheiden met uw kiezen vast en kan de juiste tandheelkundige behandeling voorschrijven voor u.

Het is belangrijk om te zorgen voor je kiezen! Voedsel kan makkelijk vast komen te zitten tussen de knobbels en zijkanten van de molaren, dus zorg ervoor dat poetsen en flossen regelmatig. En aangezien kiezen zijn zo groot is, kan een tand vulling niet voldoende als het gaat om het behandelen van grote holten, het verlaten van uw tandarts om je kies te repareren met een kroon of tandheelkundige brug. Als u de zorg over het houden van uw kiezen sterk zijn, de praktijk een uitstekende mondhygiëne en regelmatig naar de tandarts!

Als u op zoek bent naar een goede tandarts, kunnen wij u helpen!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.