Mondbeschermers

Een actieve levensstijl vraagt om actieve veiligheid. En terwijl helmen, brillen en kniebeschermers zijn geworden standaard apparatuur om ons lichaam te beschermen, is het belangrijk om te onthouden om uw tanden te beschermen ook. Gebitsbeschermers bieden een gemakkelijke en betrouwbare methode om uw tanden te vangen tijdens de sportieve en recreatieve activiteiten.

Waarom een gebitsbeschermer?

Deelnemen aan een lichamelijke activiteit betreft het risico van contact met het gezicht en de mond. Hoewel veel sportteams vereist wat beschermende kleding, worden de delicate tanden vaak over het hoofd. Gezien het feit dat zelfs kleine directe kracht kan veroorzaken aan tanden chip, breken of losraken, een gebitsbeschermer is een cruciaal stuk van apparatuur voor alle actieve of sportieve activiteiten.

Mondbeschermers zijn vooral belangrijk om in contact sporten zoals voetbal, hockey of boksen, waar klappen op het lichaam en gezicht zijn gewone gebeurtenissen. Maar ook non-contact sporten zoals turnen, en recreatieve bezigheden, zoals skaten of mountainbiken, nog steeds een risico vormen voor de tanden.

Bij deelname aan alle activiteiten die kunnen leiden tot letsel aan de mond, tandartsen bevelen dat de tanden goed worden afgeschermd met een vorm van tandheelkundige gebitsbeschermer.

Uw gids voor mondbeschermers

Er zijn drie categorieën van gebitsbeschermers. Uw tandarts kan u adviseren over welk type voor u geschikt is:

1. Stock Gebitsbeschermer - Deze pre-en-klare beschermers kunnen meestal worden gekocht, waar sport-apparatuur wordt verkocht. De meeste tandartsen niet aan te raden het gebruik ervan omdat ze niet kunnen worden aangepast aan uw mond en bieden slechts een beperkte bescherming.

2. Kook-en-Bite Gebitsbeschermer - kook-en-Bite bewakers worden verzacht met heet water en daarna gevormd over uw tanden. Een enigszins aangepaste pasvorm leidt tot een betere bescherming en meer gemak in het praten en ademhalen. Deze zijn ook verkrijgbaar bij de meeste sportartikelen leveranciers.

3. Custom Gebitsbeschermer - Uw tandarts kan een aangepaste gebitsbeschermer speciaal ontworpen voor uw tanden. Deze bieden de beste pasvorm, comfort en bescherming, maar kan duurder zijn dan in de winkel koopt rassen.

Bescherm je hele mond

Behalve aan het opvangen van je tanden van onnodige kracht, met behulp van een gebitsbeschermer letsels kunnen voorkomen dat de tong, lippen, gezicht en kaak. Het kan ook voorkomen of verminderen van de effecten van hoofdpijn en hersenschudding. Patiënten die dragen beugels moeten extra voorzichtig zijn om hun mond te beschermen tijdens lichamelijke activiteit. Zorg ervoor dat u uw mate van activiteit te bespreken met uw tandarts en uit te vinden welk type van tandheelkundige gebitsbeschermer beste past bij uw behoeften.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.