Mondzorgkunde

Poetsen en te flossen van uw tanden regelmatig is slechts het begin van de handhaving van een goede mondhygiëne.

Het nemen van maatregelen om uw mond goed schoon is essentieel voor een uitstekende tandheelkundige gezondheid. Een dagelijkse mondhygiëne regime is nodig om de tandplak die tandbederf en tandvleesontsteking veroorzaakt te verwijderen. En een goede mondhygiëne niet alleen helpt bij het voorkomen gaatjes, maar is nodig om de strijd slechte adem. Immers, we gaan er alles aan om te kijken en ruiken mooi - waarom niet behandelen onze tanden zo goed als we omgaan met onze lichamen?

Het maken van een poging om zich te concentreren op de gezondheid van uw tanden zal produceren niet alleen een stralende glimlach, maar heeft een aantal extra voordelen. Aangezien de mondgezondheid is gekoppeld aan de algehele gezondheid, kan een goede mondhygiëne verbeteren van uw welzijn. Wanneer uw mondgezondheid wordt verwaarloosd, bacteriën vermenigvuldigen en schade aanrichten op je mond.

Als het tandvlees besmet raken met parodontitis, kunnen schadelijke bacteriën daadwerkelijk in de bloedbaan en zijn weg naar andere delen van het lichaam. Het beoefenen van een goede mondhygiëne kan verminderen uw kansen op het ontwikkelen van complicaties of ziekten van een tandheelkundige ziekte en kan de noodzaak van een dure behandeling van tandvleesziekten te voorkomen.

Een mooie glimlach begint bij een goede mondhygiëne regime, dus hebben we een aantal richtlijnen om u te helpen de basis leggen voor in de thuiszorg:

Borstelen

Borstelen is een veel voorkomende mondhygiëne praktijk, maar veel mensen niet goed doen. Tandartsen raden je borstel minstens twee keer per dag en na de maaltijd. Na het eten, suikers en koolhydraten uit de voeding links op de tanden te combineren met de bacteriën in je mond. Dit produceert zuren die uw tanden aan te vallen, waardoor u vatbaar voor tandbederf. Een goede tand schoonmaken na het eten zal helpen verwijderen tandplak bacteriën en verminderen uw kansen op het krijgen van tandproblemen.

Goed te leren poetsen is van vitaal belang. Voor een goede poetsen, houd uw tandenborstel in een hoek van 45 graden naar het tandvlees. Penseel in een heen-en-weer gaande beweging, en zorg ervoor dat elk oppervlak van elke tand te bereiken. En vergeet niet de tong - het borstelen van de tong zal gaan met de afbouw van de bacteriën die slechte adem veroorzaken! Uw tandpasta kan ook een rol spelen in het succes van uw mondhygiëne routine - want er zijn verschillende tandpasta's om uit te kiezen, is het best om te vragen uw tandarts die zullen profiteren je.

Vergeet niet dat een grote regel om naar te leven is om langer te poetsen, niet harder. U moet poetsen tenminste twee minuten te verwijderen zoveel tandplaque mogelijk. Harder poetsen is niet daadwerkelijk krijgen tanden schoner - het kan de weefsels irriteren in je mond en daadwerkelijk leiden tandvlees beschadigen! Gebruik een zachte tandenborstel om je tandvlees te beschermen, en zeker om je tandenborstel te vervangen om de drie maanden.

Flossen

Het maakt niet uit hoe goed je poetsen, zijn er enkele gebieden die u gewoon niet in staat zijn om te bereiken. Flossen verwijdert tandplaque die is verstopt in tussen de tanden. Leer hoe te flossen goed met deze tips: Begin met het houden van de floss stevig vast met beide handen, en het gemak van de floss tussen de tanden. Wrijf zachtjes over de floss op en neer, en de curve het naar elke tand om meer oppervlakte te dekken. Zodra je de top bereikt, schuift het onder je tandvlees om tandplak verwijderen die zich onder het tandvlees. En er zeker van om een nieuwe sectie van floss te gebruiken voor elke tand - je wilt niet terug te zetten etensresten en bacteriën in je mond!

Flossen ten minste een keer per dag wordt aanbevolen om de voortdurende ophoping van tandplak die zich vormt tussen de tanden te verwijderen. Als je problemen hebt flossen, tandheelkundige producten zijn beschikbaar om te helpen - flosdraad met was maakt vergemakkelijkt het manoeuvreren en floss houders te helpen die moeite hebben met het hanteren van de vezelig materiaal.

Mondwater

Antibacteriële mondspoelingen kunt ook de bacteriën die tandplak veroorzaken. Dit helpt gingivitis te voorkomen, de eerste fase van tandvleesaandoeningen. Net als fluoride tandpasta, fluoride spoelen bij tot de versterking tanden en het voorkomen van tandbederf.

Dieet

Je bent waarschijnlijk verrast door deze! Maar gezonde eetgewoonten zijn een even belangrijk onderdeel van uw mondhygiëne regime. Aangezien de suikers en koolhydraten te bevorderen tandbederf, hoe meer je eet, hoe meer kans je hebt verpest je tanden! In plaats daarvan richten op het beschermen van uw mondgezondheid door het eten van vers voedsel.

Professionele Technieken

Ongeacht hoe goed je mondhygiëne thuis oefenen, regelmatige bezoeken aan de tandarts om de zes maanden zijn essentieel voor uw tandheelkundige gezondheid. Een professionele gebitsreiniging verwijdert tandsteen dat je niet kunt verwijderen op uw eigen. Indien nodig, kan uw tandarts zelfs uitvoeren van een in-office fluoride tandheelkundige behandeling. En een examen is niet alleen een goed moment voor een controle, maar voor het controleren van in - een mondhygiënist kan bieden tips over poetsen en te flossen, en je laten zien gebieden die verbetering van uw mondhygiëne routine nodig hebben.

Conclusie

Wat gebeurt er als je een goede mondhygiëne niet oefenen op een dagelijkse basis? Nou, niet om de slechte adem problemen die u waarschijnlijk tegenkomt noemen, dan een schoen in u zijn voor veel gebitsproblemen, wat kan leiden tot verlies van tanden! En zonder flossen, kunnen holtes vormen tussen de tanden, die moeilijker te herkennen en nog moeilijker te behandelen zijn.

Als het gaat om een optimale mondhygiëne zorg, denk aan de "Rules of Tweeën" - te poetsen ten minste twee keer per dag, en je ziet een tandarts twee keer per jaar. Mondhygiëne is een voortdurende praktijk die uw aandacht vereist, maar zodra je onder de knie, zult u blij zijn met de resultaten. Helaas kun je niet een vakantie van je tanden, maar u kunt ze voor een levensduur van een gezond gebit!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.