Mondverzorging
Technologie is een revolutie in mondverzorgingsproducten en hoe veel voorkomende gebitsproblemen zijn gediagnosticeerd, voorkomen en behandeld. Dankzij deze ontwikkelingen, kan een bezoek aan de tandarts nu een veel aangename en nuttige ervaring dan het vroeger was in het verleden.

Als u overweegt een reis naar de tandarts deze maand, het goede nieuws is dat nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde kan betekenen minder boren en pijn, en een gezondere glimlach voor u, zegt dr. Johan Hartshorne van Intercare Medische en Tandheelkundige Centrum, Tyger Valley in Zuid- Africa.

Tussenliggende zo snel mogelijk De nieuwe aanpak van de tandheelkunde wordt genoemd micro-tandheelkunde. Simpel gezegd, micro-tandheelkunde gaat ingrijpen in het verval proces zo vroeg mogelijk. Naast het grotendeels afschaffen van de gevreesde boor en het verminderen van pijn en kosten, andere voordelen van deze aanpak zijn significant beter behoud van de tanden, een enorme vermindering van de welig tierende tand mislukking en verlies als gevolg van de traditionele boor-en-fill aanpak en resultaten die zijn in totaal meer cosmetisch aangenaam.

Het is duidelijk dat een belangrijk onderdeel van micro-tandheelkunde is de vroege en accurate diagnose van carieuze laesies, die sites die de eerste aanzet van verval te markeren. Een manier om het identificeren van deze is door vergroting, dus wees niet verbaasd de volgende keer dat uw tandarts beoordeelt uw parelwitte tanden met behulp van iets wat lijkt op een juwelier loupe of mijnwerker koplamp.

Andere manieren van het vinden van verval

Computer beeld-en digitale r?Ântgenfoto's zijn andere manieren om tandartsen zijn nu het vinden van kleine hoeveelheden van verval, kleine scheuren en andere gebreken, die vervolgens worden geëlimineerd. Digitale r?Ântgenfoto's, die tot dienst tot 90% minder straling dan conventionele tandheelkundige x-ray film, ook een veel betere beelden.

Maar het licht sabel van de moderne tandheelkundige diagnose is een laser apparaat met de naam DIAGNOdent. Volgens Dr Hartshorne, onderzoek geeft aan dat dit apparaat voor het opsporen van tandbederf gemist in de traditionele examens tot 76% van de tijd. Het belangrijkste voordeel is dat het kan holten verborgen tand spleten zichtbaar.

Air-slijtage: een behandeling revolutie Als lasers en digitale r?Ântgenfoto's worden opnieuw definiëren van detectie, dan is een techniek genaamd lucht-abrasie is een revolutie in de behandeling - het afschaffen van de noodzaak voor het boren of injecties bij het opstellen van cariës laesies.

Door het leiden van een dunne stroom van kleine deeltjes in de perslucht door middel van een klein mondstuk, de tandarts is in staat om veilig en pijnloos te verwijderen verval. Naast de voor de hand liggende voordelen in termen van comfort voor de patiënt, een ander belangrijk voordeel van de techniek deze 'zandstralen' is dat de deeltjesstroom is zeer fijn, dus de tandarts kan zeer kleine gaatjes te behandelen zonder dat u onnodig verwijderen gezond tandweefsel. Het is ook veel efficiënter, zodat meer kan worden gedaan tijdens een afspraak.

Air slijtage is vooral geschikt voor kinderen onder de 10, zowel omdat het relatief pijnloos en omdat vroege tandbederf begint in het basis-en eerste molaren, die diepe holtes die moeilijk schoon te maken te hebben. Deze zijn veel makkelijker te bereiken met behulp van lucht slijtage, dus er is geen noodzaak voor ouders of tandartsen op de behandeling uit te stellen.

Helaas, de lucht slijtage is niet geschikt voor het bereiden van grote holten of het verwijderen van oude, grote amalgamen en kan niet worden gebruikt om tanden te bereiden voor kronen, facings of inleg. Hopelijk, door middel van vroege opsporing en behandeling van de noodzaak van deze procedures zal beginnen af te nemen.

Voorkomen in de vorm van ozon

En iets dat een grote rol zou kunnen spelen in dit gebeuren is voor ozontherapie, voor een preventieve behandeling die Dr Hartshorne gelooft kan zo veel impact op de wereld van de tandheelkunde als de komst van de anesthesie.

Het maakt gebruik van ozongas aan blitz de besmettelijke bacterie, Streptococcus mutans en Lactobacillus, in de getroffen tand in slechts tien seconden. Dit vernietigt de bacteriën en stopt het verval proces. Een bijkomend voordeel is dat de bacteriële kolonies tandbederf kan volledig worden geëlimineerd tot 16 weken.

Meer goed nieuws is dat ozon doodt de bacteriën die tandvleesontsteking veroorzaken. Het kan ook breken de gassen die slechte adem en de behandeling is snel, eenvoudig en volledig pijnloos veroorzaken.

Als u na dit alles je moet nog steeds een vulling, modern, tand-gekleurd glas-ionomer 'slimme' vullingen vrijkomen fluoride om ervoor te zorgen dat uw nieuwe gerepareerd tand blijft genezing, zelfs nadat u de tandarts links

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.