Mondwater

Mondwater wordt verkocht als een manier om de strijd slechte adem hoofd op, maar hoe goed werkt het echt? Het antwoord ligt in de strijd strategie. De meeste mensen die gebruik maken van mondwater melding van een schonere en frissere mond - ten minste tot de volgende wedstrijd. Mondwater kan taggen team met poetsen en te flossen - maar mondwater alleen zal niet winnen van de strijd tegen slechte adem.

Een slechte adem komt uit de mond bacteriën die tandplak en het vrijkomen vluchtige zwavelverbindingen veroorzaken, die een stinkende geur te creëren. De mondspoelingen zijn ontwikkeld om een vermindering van de hoeveelheid bacteriën of de verbindingen zelf neutraliseren tijdelijk voor de geur tot ze opbouw weer omhoog.

Omdat we allemaal bacteriën in onze mond, we zijn allemaal gevoelig voor een beetje muffe adem soms - en mondwater biedt een snelle oplossing voor het probleem. Maar voor degenen die lijden aan chronische slechte adem, of halitose, mondwater waarschijnlijk niet helpen. Halitose is vaak het gevolg van een ander probleem, zoals tandbederf, tandvleesontsteking, droge mond, sinus of maag voorwaarden, maar ook medische of tandheelkundige problemen die de mond van invloed zijn.

Als je denkt dat je halitose hebt, je bent niet de enige: naar schatting 25 procent van de Amerikanen lijdt aan het chronisch slechte adem. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat ze een kuur recht onder hun neus hebben - een tandarts kan diagnosticeren en behandelen van slechte adem en je helpen te voorkomen dat hij terugkeert in de toekomst.

Bij slechte adem af en toe een verschijning maakt, heb je een aantal opties om het te behandelen. Er zijn twee soorten mondwater voor u te overwegen als onderdeel van uw mondhygiëne routine:

Cosmetische - Cosmetische mondspoeling wordt gebruikt om een frisse adem. Hoewel over-the-counter mondwater maskers slechte adem, is het niet te genezen halitose en het effect duurt slechts tot drie uur. Maar anti-bacterieel mondwater doen verminderen bacteriën en vuil te verwijderen voor of na het poetsen, wat kan een extra impuls te geven aan uw mondhygiëne routine.

Therapeutische - Deze mond spoelt helpen bij het controleren van de orale problemen die slechte adem veroorzaken. Therapeutische mondspoelingen kan worden aanbevolen om tandplaque te verminderen, te beheersen gingivitis (in gedachten houden dat mondwater is geen behandeling van tandvleesziekten en parodontale aandoeningen kunnen alleen worden behandeld door een tandarts) en verlichting van pijn in de mond te verstrekken; fluoride spoelen helpen versterken tanden en het voorkomen van tand verval. Sommige therapeutische mondspoelingen kunnen alleen worden voorgeschreven door een tandarts en kan worden gebruikt om helpen om de mond goed schoon na orale chirurgie.

Mondspoeling

Uw mondspoeling moet bevatten aanwijzingen voor gebruik. Volg de aanwijzingen en gebruik alleen de juiste hoeveelheid op het etiket aangegeven om de mogelijkheid van bijwerkingen te verminderen. De meeste mondspoelingen moet worden swished rondom de mondholte gedurende 30 seconden en spuug uit. Vermijd het slikken mondwater, omdat de ingrediënten kan je maag van streek. Na het spoelen, moet je niet eten of drinken gedurende minstens 30 minuten, om niet de effectiviteit verminderen. Voor duurzame resultaten, niet roken - roken niet alleen een slechte adem, maar ook ruïnes van de effectiviteit van mondwater.

Sommige mondspoelingen bevatten een hoog alcohol die geen therapeutische waarde. Verrassenderwijs is alcohol niet ziektekiemen maar wordt gebruikt als een bewaarmiddel om de mondwater de actieve bestanddelen te houden. Helaas kan alcohol-houdende mondwater veroorzaakt een branderig gevoel voor sommige patiënten. Mondwater wordt ook niet aanbevolen voor kinderen onder de leeftijd van 12 jaar omdat het kleeft het risico van alcoholvergiftiging bij inslikken.

Recent is er veel discussie over de vraag of deze de mond spoelt veroorzaken meer kwaad dan goed. Sommigen zeggen dat alcohol bevattende mondspoelmiddelen kan uiteindelijk waardoor het hetzelfde probleem ze zijn ontworpen op te lossen. Alcohol is een droogmiddel - en als je mond droog is, kun je niet produceren speeksel. Een droge mond is een perfecte omgeving voor de bacteriën die slechte adem en tandbederf te groeien veroorzaken. Speeksel werkt als een natuurlijke mondspoeling en helpt weg te wassen de elementen die bijdragen tot mond geur. Als u last heeft van een droge mond, kan een mondwater dat alcohol bevat niet iets voor jou.

Dat wil niet zeggen dat je moet mondwater met alcohol te vermijden. Verschillende stoffen beïnvloedt mensen op verschillende manieren, dus een mondspoeling met een hoog alcoholgehalte mag je niet lastig. Er is ook geen bewijs dat het gebruik van een alcohol-houdende mondwater je risico op mondkanker verhoogt - maar je moet het etiket te lezen voor andere bijwerkingen, zoals sommige mondwaters kan leiden tot tand vlekken, zweren en gevoelige tanden. Uw tandarts kan u helpen beslissen welke mondspoeling is voor jou het beste.

Mondwater kan nuttig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor orale problemen. Anti-bacterieel mondwater kan helpen bij mensen die extreem gevoelig zijn voor tandbederf of tandvleesontsteking, een vroeg stadium van tandvleesontsteking. Mondspoelingen kan ook worden aanbevolen voor geriatrische of gehandicapte patiënten die mogelijk hebben cognitieve of motorische problemen of problemen met het beheren van tandheelkundige producten.

Maar voor de meesten van ons, is mondwater niet bedoeld als vervanging voor een goede mondhygiëne technieken. De beste manier om zich te ontdoen van bacteriën is door middel van poetsen en te flossen, die u zou moeten doen op een dagelijkse basis. Hoewel mondwater vermindert bacteriën, zal het niet genezen van de orale problemen die slechte adem veroorzaken. Als u wilt 'smack down "halitose, regelmatig bezoek aan uw tandarts voor tandheelkundige behandeling.

We zijn allemaal fans van een frisse adem en een goede mondspoeling kan ons ervan weerhouden ruiken offensief. Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van mondwater als onderdeel van uw mondhygiëne routine, spreek met uw tandarts over welke de juiste is voor u. Als u niet beschikt over een tandarts, laat ons u helpen er een vinden!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.