Ontbrekende tanden

Het verlies van tanden is niet alleen een esthetisch probleem - ontbrekende tanden kan leiden tot andere gebitsproblemen voor goed!

Als kind hebben we allemaal ervaren het verlies van tanden: Onze baby tanden beginnen uit te vallen op ongeveer 6-jarige leeftijd om plaats te maken voor onze permanente tanden. Als alles goed gaat, zal onze "volwassen" tanden groeien in zonder een kink in de kabel en daar blijven voor de rest van ons leven.

Helaas, het houden van uw tanden voor een leven is niet altijd het geval. Volwassenen ervaren ontbrekende tanden te wijten aan verschillende redenen: tanden verloren of gewonnen als gevolg van gebitsproblemen, tanden die zijn uitgeschakeld door een trauma of letsel, of tanden die nooit zijn gevormd of ontstaan na het melkgebit viel uit. Hoewel een ontbrekende tand kan schattig kijken op een zes jaar oud, het is niet om te lachen als je eenmaal volwassen te worden. Verloren volwassen tanden kan niet worden vervangen, en de tandenfee zeker is niet van plan om een kwart onder je kussen!

Meer dan alleen een mooi gezicht

Going tandeloze is niet echt esthetisch. Degenen met lacunes en open ruimtes mogen niet lachen uit angst voor pronken hun gebrek aan parelwitte tanden. Dit kan een gevoel van eigenwaarde pijn doen, invloed op hun sociale leven en zelfs leiden tot depressie.

Maar als je het niet erg hoe je glimlach eruit ziet, rekening houden met de fysieke problemen die ontbrekende tanden veroorzaken:

Beïnvloedt Dieet - Een patiënt met ontbrekende tanden of significante verschillen tussen de tanden kunnen problemen kauwen voedsel. Als alle tanden ontbreken, zullen patiënten worden gereduceerd tot "gom" hun maaltijden en hun dieet zal moeten worden aangepast aan de zachtere voedsel.

Trouble Spreken - Op basis van de positie van de ontbrekende tand of tanden, kan de patiënt problemen met spraak.

Het sluiten van een gat

Zoals u kunt zien, een komt het ander, en de resultaten kunnen worden verwoestende. Net als de meeste tandheelkundige problemen, zal de dramatische gevolgen die door ontbrekende tanden te verhogen, tenzij ze behandeld. Gelukkig zijn er manieren om 'de leegte' die een ontbrekende tand zorgt voor:

Volledige Kunstgebitten - In het geval dat alle tanden zijn uitgepakt, wordt een volledig kunstgebit gebruikt. Een volledige set van valse tanden worden geplaatst op een kunststof basis die past over het tandvlees. Kunstgebitten moeten vaak worden aangepast om te gaan met de veranderingen in de gom en botstructuur.

Gedeeltelijke prothesen - Een of meer ontbrekende tanden kan worden vervangen door een gedeeltelijke prothese. Een of meer kronen worden bevestigd aan een metalen frame, waarna op aangrenzende tanden klemt voor ondersteuning. Ook wel een flipperkast, een gedeeltelijke prothese is uitneembaar.

Dental Bridges - Een tandheelkundige brug ook gebruik maken van een reeks van tandheelkundige kronen op een of meerdere tanden te vervangen op een rij. Maar, in tegenstelling tot gedeeltelijke kunstgebitten, bruggen zijn een permanente oplossing voor ontbrekende tanden. De kronen zijn gecementeerd op omliggende tanden aan de brug zijn plaats te houden.

Implantaten - Misschien wel de meest stabiele van alle behandelingen, zijn tandheelkundige implantaten chirurgisch geplaatst in het kaakbot. Na een implantaat geneest wordt een kroon aan de bovenkant van het implantaat, waarmee de valse tand en verhindert te bewegen. Implantaten kunnen ook worden gebruikt om prothesen verankeren plaats. Patiënten moeten aan bepaalde gezondheidsvoorschriften en onderhouden van een aanzienlijke hoeveelheid kaakbot te kwalificeren als een kandidaat voor implantaten.

Natuurlijk, hoe meer maatregelen die u neemt om uw natuurlijke tanden te behouden, hoe minder kans je hebt om ze te vervangen langs de lijn. Gezond eten en het beoefenen van een uitstekende mondhygiëne kunnen beperken tandbederf en parodontale aandoeningen, die beide daders van verlies van tanden. Vermijd buiten elementen die op lange termijn tandheelkundige problemen, zoals roken en pruimtabak veroorzaken.

Kinderen moeten voorzorgsmaatregelen treffen in de richting van het verlies van tanden ook. Als u merkt dat een volwassen tand is niet gekomen in nog, neem het kind in voor een tandheelkundige controle. Een X-ray in staat zal zijn om uw tandarts te vertellen of de tand wordt beïnvloed of ontbreekt als gevolg van een genetisch defect. Om te voorkomen dat het uitspelen van een tand, zorg ervoor dat kinderen dragen mondbeschermers tijdens een sportieve activiteit - en dat geldt ook voor u!

Zoals altijd, moet u regelmatig bezoek aan de tandarts moet de levensduur van uw tanden te verlengen. Als u hebt ontbrekende tanden. Vergeet niet dat alleen een tandarts u helpen beslissen welke tandheelkundige behandeling het beste is voor u. Hoe beter uw tandheelkundige zorg, hoe minder je zorgen te maken over je tanden het maken van een vervroegde uittreding!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.