Oorzaken van kiespijn
Wanneer u een kiespijn, elke beweging, gedachte, geluid hebben, is overschaduwd door kloppende pijn van een kiespijn. Als je een kiespijn en niet zeker weet wat er zou kunnen worden veroorzaakt, raad ik aan omdat even verder te lezen.

Onbehandelde tandbederf is een toegangspoort tot een groot aantal ernstige tandheelkundige problemen die kunnen leiden tot kiespijn. Terwijl een holte mag niet leiden tot aanzienlijke tand pijn, de gevolgen van onbehandelde cariës leidt tot een potentieel pijnlijke aanvallen van tand pijn.

Kleine holtes die alleen betrekking hebben op het glazuur zijn meestal pijnloos, en in het algemeen onopgemerkt blijven door de patiënt. Zodra het verval dringt door het glazuur, dringt de dentinelaag van de tand. Op dit punt de holte is het waarschijnlijk alleen maar koud en zoet-gevoelig. Als het verval vordert, dieper in de tand, de pijn heviger wordt. Pijn van een kiespijn veroorzaakt door een holte wordt best omschreven worden als scherp en intermitterende. Advertenties

Een abces ontstaat wanneer er een infectie ontstaat net onder de wortel van de tand, toen de pulp van de tand besmet is geraakt. Een abces bestaat uit pus, dat in wezen witte bloedcellen, dood weefsel en bacteriën. Wanneer een abces verschijnt op een tandheelkundige x-ray, het lijkt op een klein, rond, bol. Deze pocket van een infectie, samen met de ontsteking van de weefsels binnenkant van de tand, veroorzaakt een zeer pijnlijke vorm van kiespijn - vaak omschreven als kloppend en pulserende, met intermitterende scherpe pijn. Veel mensen met een abces hebben een moeilijke tijd het identificeren van de juiste tand die de pijn veroorzaakt, en het niet altijd zien op r?Ântgenfoto's

Vroege stadia van tandvleesaandoeningen, bekend als gingivitis, te beginnen om de voortgang, de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de infectie veroorzaakt een ontsteking van de weefsels. Deze ontsteking kan leiden tot een doffe pijn in het gebied waar het tandvlees besmet zijn. In ernstige gevallen van tandvleesaandoeningen, bekend als parodontitis, kan een gom abces ontstaan. Dit abces is vergelijkbaar met een abces, maar de zak van de infectie is op de buitenste weefsels in de mond. Pijn van geavanceerde gom ziekte, en een gom abces kan worden omschreven als een kloppende, doffe pijn, die toeneemt in ernst wanneer het gebied wordt gestimuleerd.

Een kiespijn veroorzaakt door de verstandskiezen is heel gebruikelijk. In feite is de ontwikkeling van een kies in het gebied van de verstandskiezen geeft meestal de noodzaak om de verstandskiezen geëxtraheerd.Een beïnvloed verstandskies kan leiden tot kiespijn, dat wordt omschreven als kloppend, met vlagen van scherpe pijn. De pijn is meestal omdat de tand probeert uitmonden in de mond, maar het is niet omdat er onvoldoende ruimte, of omdat het in een ongewenste. Een tand die snijdt door het tandvlees kan ook leiden tot een kiespijn - net als wanneer een kind tandjes krijgt.

Gebarsten of gebroken tand

Een gebarsten of gebroken tand is vaak verantwoordelijk voor een ernstige kiespijn. Hoe de tand gebarsten of gebroken is ook van invloed op de aard van de kiespijn u kunt ontwikkelen.Wanneer er een barst of breken in hetzij de natuurlijke tand of een vulling, bacteriën kan de tand voeren en bederf veroorzaakt te vormen. Wanneer een tand een aanzienlijke breuk heeft is het mogelijk dat de snaar van de tand wordt blootgesteld. Een doffe, aanhoudende pijn is vaak het resultaat. Wanneer een tand een gebarsten wortel heeft, kiespijn is onvermijdelijk. Net als bij een gebarsten of gebroken vulling, wordt de kiespijn meestal beschreven als een doffe, zeurende pijn dat het onderbreken van aanvallen van scherpe, pijnlijke jabs in het tandvlees gebied van de tand heeft.

Kaakgewricht

Kaakgewricht aandoeningen, en / of een onjuist uitgelijnde beet, bekend als malocclusie, veroorzaken vaak kiespijn in tanden die gezond lijken.Wanneer de kaken of tanden uitgelijnd zijn, worden de krachten uitgeoefend op de tanden niet gelijkmatig verdeeld. De extra krachten op de tanden kan ontsteking in de zenuw van de tand, die op hun beurt kiespijn veroorzaken.

TMJ aandoeningen en uitgelijnd beten veroorzaken ook patiënten om ballen of maal hun tanden. Het slijpen van de tanden slijt het glazuur van de tand, waardoor de dentine laag, die pijn veroorzaakt van gevoeligheid voor temperatuur. Slijpen en klemmen de tanden kan ook leiden tot tanden breken, wat kan leiden tot het verlies van de natuurlijke tand structuren, of restauraties te breken veroorzaken. Klemmen en slijpen pijn kan worden gevoeld meer tijdens de nacht of je wakker wordt, en de neiging om erger worden tijdens stressvolle periodes in je leven. Sinus Koude of infectie

Infecties

Sinus verkoudheden en infecties, beter bekend als sinusitis, zijn berucht voor het veroorzaken van een kiespijn op een verder gezonde tand. Uw sinus holte zit net boven je bovenste kaak. De wortels van de gebitselementen in de bovenkaak komen op de millimeter van je sinussen. Wanneer u een sinus verkoudheid of sinus-infectie hebben, wordt de druk van uw sinussen vaak verwezen naar een of meer bovenste tanden. Een doffe pijn pijn die gevoelig kunnen zijn voor de druk komt vaak voor. Houd er rekening mee dat wanneer je sinus-infectie afneemt, de kiespijn zal verdwijnen als goed, en er zal geen sprake zijn van blijvende schade aan de tand of tanden in kwestie. Sinus infecties die kiespijn na te bootsen moet verdwijnen binnen 48 uur na inname van antibiotica. Als de tand blijft pijnlijk, raadpleeg dan uw tandarts.

Stel dat tandheelkundige werk is voltooid, zoals een wortelkanaalbehandeling ben je waarschijnlijk verholpen van de kiespijn. Veel patiënten voelen zich een verschillende mate van pijn of ongemak na de tandheelkundige behandeling en, begrijpelijkerwijs, voelen zich vaak teleurgesteld - omdat ze besteden veel geld aan een kiespijn te behandelen, niet leiden tot een nieuwe. Als de pijn niet verdwijnt, raadpleeg dan uw tandarts.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.