Permanente tanden

Zorg ervoor dat u de juiste zorg voor uw definitieve tanden - immers, zij zijn de enige set die je hebt!

De meeste mensen zijn uitgerust met twee sets van tanden tijdens hun leven: melktanden en permanente tanden. U kunt beschermen definitieve tanden door de voortzetting van de goede mondhygiëne gewoonten te raden voor baby tanden. Poets tweemaal per dag, floss een keer per dag en regelmatig zie je een tandarts. Dental kit kan worden aanbevolen als een manier om kwetsbare gebieden van de tanden te beschermen door middel van verzegeling van vuil en bacteriën.

Aangezien de vervallen en ontbrekende definitieve tanden zal teruggroeien niet, het is de moeite waard om meer te leren over de permanente tanden uitbarsting en wat te doen als uw tanden loszitten of ontbreken.

De algemene timing van de definitieve tanden uitbarsting is enigszins voorspelbaar. De eerste blijvende kiezen komen in vlak achter de laatste baby tanden kiezen, meestal enige tijd tussen de 6 en 7 jaar oud. Voor de komende jaren, de mond is in een overgangsperiode, met baby tanden vallen uit en worden vervangen door permanente banen.

Het duurt een tijdje voor alle definitieve tanden om hun uiterlijk, maar tegen de tijd dat ze doen, zijn er 32 in totaal. Dit omvat 12 kiezen, acht premolaren, vier hoektanden (of hoektanden), en acht snijtanden. De meerderheid van deze tanden zal uitbarsten door de vroege tienerjaren, maar de vier derde molaren (of verstandskiezen) verschijnt niet tot in de late tienerjaren of begin twintig.

Heb je Losse of ontbrekende blijvende gebit?

Als je hebt losse permanente tanden, is het tijd om te praten met een tandarts. Bij de definitieve tanden eerst hun uiterlijk te maken, kunnen ze tijdelijk los, andere oorzaken van losse definitieve tanden zijn tandvleesontsteking, onjuist ingerichte tandheelkundige werk en mond trauma. Omdat je krijgt niet een andere set van permanente tanden, het is van vitaal belang om de bron van het probleem te ontdekken voordat de tand verloren. Het goede nieuws is dat tandartsen tools beschikbaar om ervoor te zorgen uw losse permanente tanden nog op zijn plaats.

Als u een of meer ontbrekende blijvende tanden, kan een geweldige tandarts te helpen terug te krijgen uw glimlach op de rails. Permanente valse tanden zijn er in vele vormen. Een tandheelkundige brug, partiële prothesen en tandheelkundige implantaten zijn opties wanneer slechts een paar tanden ontbreken, prothesen en implantaten kunstgebit worden gebruikt om een volledige set van ontbrekende blijvende tanden te vervangen. De permanente gebit keuze die het beste is voor u hangt af van vele factoren, waaronder die tanden ontbreken, uw algemene tandheelkundige gezondheid, esthetiek en kosten.

Als u vragen heeft over de definitieve tanden uitbarsting, losse blijvende tanden of wat te doen als je mist permanente tanden, overleg dan met uw tandarts. Als je er geen hebt, kunnen we helpen met het vinden van een tandarts van je leven in enkele minuten!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.