Pijn aan verstandskies

Een beïnvloed tand is een tand die niet uitbarsten van het tandvlees. In dit geval worden de verstandskiezen beïnvloed, die gemeenschappelijk is.

Wanneer een tand niet volledig losbarsten of uit te komen van het tandvlees, spreekt men van een botsing tand. Verstandskiezen, of derde molaren, zijn de meest voorkomende tanden te worden beïnvloed omdat ze de laatste zich te ontwikkelen. Ze beginnen zich te vormen op ongeveer negen jaar oud, maar niet door het tandvlees komen tot in de late tienerjaren of begin twintig, op welk punt de kaken misschien al gestopt met groeien.

Tegen de tijd dat verstandskiezen proberen om hun ruimte te eisen in de kaak, hebben andere tanden al geregeld in de hunne. Als er geen ruimte voor hen, ze zichzelf proberen te knijpen bij de rest van de tanden, als mogelijke gevolgen overbevolking en / of gedraaid, gekanteld of verschoven tanden. Dat is de reden waarom soms verstandskiezen nooit meer naar buiten te komen, dus blijven ze ofwel volledig of gedeeltelijk onder het onder het tandvlees.

Voeg een "oversized verstandskies" om de vergelijking, en het kan nog erger te maken voor de rest van de tanden gemeenschap. Als het probeert uit te komen, de invloed tand duwt andere tanden die een ongelijke beet kunnen veroorzaken.

Een gedeeltelijk ontstaan tand kan ook leiden tot pericoronitis, een infectie veroorzaakt door bacteriën uit voedsel, tandplak en ander vuil gevangen in de ruimte tussen de getroffen tand en het omringende tandvlees.

Alleen uw tandarts kan met zekerheid zeggen als je een botsing tand. Dentaal r?Ântgen wordt meestal op de aanwezigheid van een botsing tand te bevestigen. Maar voordat je naar de tandarts, kunt u last hebben van symptomen die u laten weten er iets niet klopt. Deze symptomen kunnen zijn:

- Pijn of gevoeligheid van het tandvlees, die ook kan gepaard gaan met zwelling en roodheid

- Ruimte in het tandvlees waar de tand niet naar buiten komen

- Een slechte adem en een vieze smaak bij het bijten naar beneden of in de buurt het getroffen gebied, meestal met vermelding van pericoronitis

- Gezwollen lymfeklieren en moeite met het openen van de mond

Om uit te pakken of niet Om uit te pakken

Soms kan een invloed tand zal gewoon zitten onder het tandvlees in vrede, schijnbaar geen overlast te veroorzaken. Maar meestal is de enige toevlucht is een tand extractie, een procedure die normaal gesproken worden uitgevoerd door een tandarts of kaakchirurgie specialist.

In de tussentijd te verlichten eventuele pijn of irritatie kan veroorzaken, experts pijnstillers aan of gorgelen warm zout water of mondwater om uw tandvlees te kalmeren.

Als verstandskiezen niet meewerken met de natuur, het verstandigste om te doen is om gewoon te zien een tandarts.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.