Scheve tanden

Scheve tanden zijn meer dan een pijnlijk probleem - ze kunnen leiden tot gebitsproblemen zo goed!

Als u last heeft van scheve tanden, lid van de menigte! De meeste mensen worden niet geboren met een perfecte glimlach en ervaring scheve tanden tot op zekere hoogte. Maar opvallend scheve tanden kunnen worden verontrustend, of ze nu je in gevaar te brengen voor tandheelkundige problemen of gewoon waardoor het moeilijk te kijken in de spiegel. Scheve tanden zijn een soort van malocclusie, of verkeerde uitlijning van de tanden, en ze zijn een tandheelkundige voorwaarde dat serieus moet worden genomen.

Uitvoering van de controle

Helaas zijn de meeste mensen hebben absoluut geen controle over de vraag of ze scheve tanden. Scheve tanden zijn vaak een onderdeel van je genetische make-up - je erft scheve tanden net als je erft uw oog kleur of de vorm van je neus. Scheve tanden kunnen ook het gevolg zijn van overbevolking. Een kleine kaak kan niet toestaan dat genoeg ruimte voor alle 32 van de volwassen tanden in te komen, waardoor ze om over te stappen na de uitbarsting.

Scheve tanden zijn meestal erfelijk, maar ook andere factoren kunnen ook leiden tot de tanden te worden scheef. Scheve tanden kunnen voortvloeien uit het toepassen van een constante druk op je tanden. Langdurige duimzuigen of tong duwen zijn algemeen bekend bij te dragen aan scheve tanden. Ontbrekende tanden zijn ook een boosdoener - de kloof gemaakt door een ontbrekende tand kan bestaande tanden te verplaatsen in de ruimte, waardoor ze verschuiven of te draaien in het proces.

Hier is de hachelijke situatie ...

Scheve tanden kunnen pijnlijk - maar dat is het minste van uw zorgen! Scheve tanden kunnen leiden tot gebitsproblemen dat uw tandheelkundige gezondheid kunnen beïnvloeden. Scheve tanden zijn moeilijker te reinigen, wat brengt u het risico van het creëren van een opbouw van tandbederf - waardoor tandplak en tandsteen. Scheve tanden kunt ook een ongelijke bijten druk, die op zijn beurt kan leiden tot het kauwen problemen, de stam van de kaakspieren en leiden tot gebarsten of gebroken tanden.

En ... de oplossing!

Scheve tanden zijn te corrigeren met een orthodontische behandeling, die meestal bestaat uit het gebruik beugels om terug te gaan je tanden in de juiste positie. Er zijn verschillende soorten beugels die vandaag beschikbaar zijn, met verschillende kleuren en stijlen naar uw persoonlijke smaak past. Veel volwassenen zijn nu te kiezen voor duidelijke steunen die passen bij de kleur van hun tanden, waardoor het feit te verbergen dat ze beugels dragen at all!

Beugels zijn niet de enige orthodontische behandeling optie. Bij lichte vormen van i-afwijkingen, kan een orthodontische beugel alles wat je nodig hebt. Invisalign is ook een populaire manier om scheve tanden te corrigeren - Invisalign bestaat uit een reeks van duidelijke, verwijderbare aligners dat je tanden rechtzetten zonder het gebruik van kabels of steunen. Voor tanden die scheef aan de voorkant, kunt u kiezen veneers. In tegenstelling tot beugels, porseleinen veneers volledig bedekken scheve tanden en zijn ook ideaal voor het corrigeren van gebeitst of afgebroken tanden.

Je bent een op een miljoen

Als u last heeft van scheve tanden, moet u dit bespreken met uw behandeling opties met uw tandarts of orthodontist. Net als miljoenen van tandheelkundige patiënten voor u, zult u in staat om met succes uw scheve tanden te corrigeren met de juiste behandeling - en de juiste tandarts! Dus join the club.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.