Slaapproblemen door kiespijn

Slapen is een heerlijke staat van zijn, waar alles mogelijk is (met dank aan dromen) en het lichaam is volledig ontspannen. In die periode van tijd, het menselijke metabolisme vertraagt, het immuunsysteem is verjonging en het zenuwstelsel, het skelet en het spierstelsel de tijd hebben om te groeien en te herstellen. Zonder slaap, kunnen mensen nauwelijks functioneren en een diepe slaap kan leiden tot een aantal tandheelkundige gezondheidsproblemen te ontwikkelen.

Deskundigen blijkt dat afhankelijk van de volwassen vijf tot tien uur is de vereiste tijd voor het opvangen bepaalde Zs. Gedurende die tijd zullen mensen gaan door middel van een verscheidenheid van slaapfasen en wees gelukkig onbewust van hun overdag de werkelijkheid. Echter, een reis naar een tandarts te waarschuwen hen om de realiteit dat hun nachtelijke activiteiten een negatieve hun tandheelkundige gezondheid van invloed en het veroorzaken van omstandigheden, zoals onnodige tandheelkundige slijtage en een stijging in tandproblemen. Bruxisme

Slijpen en klemmen tanden is een veel voorkomende onbewuste reactie op stress, maar soms is het probleem doet zich voor geen enkele reden. Ongeacht waarom het gebeurt, wordt de aandoening, de zogenaamde bruxisme en als er niets aan, een aantal ernstige mondholte schade kan optreden temidden van slaap. Bruxisme kan leiden tot een scala aan tandheelkundige problemen, waaronder kaak stoornissen, hoofdpijn en beschadigde tanden en slaap bruxisme is de meest voorkomende tand klemmen stoornis.

Als er niets aan, glimlacht vernietigd kan worden, kan chronische pijn in het gelaat de norm geworden en de gevoeligheid van de tanden zal stijgen. De aandoening kan ook leiden uit de grotere probleem met het temporomandibulaire syndroom of TMJ. TMJ is een complexe aandoening die kaakgewrichten, gezichtsspieren en gezicht zenuwen en de omliggende weefsels. TMJ patiënten kan bovendien ervaren is er kort en te klikken in de kaak. In zeldzame gevallen kaken vast in een lastige positie die alleen kan worden behandeld met spoedeisende tandheelkundige zorg.

Terwijl een persoon kan vermoeden dat zij lijden aan een of aan beide voorwaarden met dank aan de lichamelijke bijwerkingen van gevoelige tanden, tand pijn, afgebroken tanden, hoofdpijn of oorpijn, kan een professionele tandarts nauwkeurig diagnose van de aandoening en bieden hulp. De meest voorkomende tool van algemene tandartsen om de schade veroorzaakt door de tanden klemmen te minimaliseren is een op maat gemaakte gebitsbeschermer (AKA nachtwaker). Personen die krijgen de gespecialiseerde apparaat en slapen met het elke avond zal de negatieve impact van hun nachtelijke activiteiten op de baai.

Slaap eten

Tijdens de slaap, zullen sommige dwarsliggers ervaren toegenomen tandheelkundige problemen zoals tandvleesontsteking vanwege hun ongebruikelijke gewoonte om van de slaap eten. De slaap-gerelateerde eetstoornis genoemd NS-RED is een ongelukkig neveneffect van sommige medicijnen slaapmiddelen. De aandoening veroorzaakt patiënten uit te voeren activiteiten die gewoonlijk zijn voorbehouden aan die volledig alert. In het geval van de NS-RED-patiënten ze kunnen eten volledige maaltijden en hebben geen enkele herinnering aan de ervaring.

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Missouri-Kansas City en de Universiteit van Kopenhagen is gebleken dat personen als "nachtelijke eters" (ongeacht de oorzaak voor hun gewoonte) een grotere kans op het ontwikkelen van tandheelkundige problemen, waaronder tandvleesontsteking, gaatjes en het verlies van tanden had. Die theorie werd ontwikkeld op basis van de data-analyse van de medische informatie van meer dan 2.215 mannen en vrouwen van 30 tot 60.

Individuen gebruik van medicijnen voor slaapmiddelen en het ervaren van onverklaarbare gewichtstoename kan worden die lijden aan deze slaap-geïnduceerde eetstoornis. De beste manier om de negatieve impact van de aandoening te bestrijden is om tandheelkundige zorg een topprioriteit te maken door het plannen van regelmatige bezoeken aan de tandarts, poetsen en dagelijks flossen. Bovendien, als iemand vermoedt dat ze zijn eten onbewust ze moeten houden van een glas vers schoon water door hun bed om te genieten van het elixer en afwassen zuren en etensresten die zijn achtergelaten door een eetbui.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.