Slechte tand gewoonte

Wist u dat een heleboel kleine dingen die je doet (of niet doen) op een dag-tot-dag basis uw tanden het welzijn en kan zij onder een lijst van slechte orale gewoonten beïnvloeden? Deze omvatten niet poetsen of flossen genoeg, te veel te snoepen te veel, of zelfs het gebruik van uw tanden om een zak chips openen.

Het sneeuwbaleffect

Helaas kunnen deze slechte orale gewoonten leiden tot een slechte mondhygiëne in de tijd, waardoor slechte adem, verkleuring van de tanden, rood, gezwollen tandvlees, gaatjes, tandvleesontsteking en uiteindelijk verlies van tanden. Het kan alleen maar heeft geen nadelige invloed mondgezondheid, maar ook de volgende:

Kauwen en spreken. Kun je je voorstellen slijpen uw voedsel of proberen te spreken en "F" en "TH" geluiden maken zonder een set van een gezond gebit?

Gevoel van eigenwaarde. Gezwollen tandvlees, slechte adem en verkleurde tanden - om niet te geen tanden te noemen - kan een domper inderdaad op het vertrouwen van iemand.

Financiën. Het uitstellen van nodig tandheelkundige behandeling door niet een bezoek aan de tandarts regelmatig kan alleen leiden tot meer kwaad dan goed, zelfs voor uw portemonnee. Wanneer de behandeling moet de tanden slaan en breng de mond optimale conditie, veel tandheelkundige ingrepen kunnen worden uitgevoerd en het kan kostbaar.

Algehele gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat tandvleesontsteking is verbonden met gezondheidsproblemen zoals hart-en vaatziekten, beroerte, longontsteking en andere systemische ziekten. Bad mondgezondheid blijkt ook het risico van pre-verkrijgbaar en laag geboortegewicht kinderen verhogen. Gum de behandeling van ziekten verbetert niet alleen de gezondheid van uw tanden, maar het kan helpen bij het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Het eten van te veel snoep is een teken van slechte orale gewoonten, en kan tot tandbederf bij te dragen langs de lijn.

Wist u dat een heleboel kleine dingen die je doet (of niet doen) op een dag-tot-dag basis uw tanden het welzijn en kan zij onder een lijst van slechte orale gewoonten beïnvloeden? Deze omvatten niet poetsen of flossen genoeg, te veel te snoepen te veel, of zelfs het gebruik van uw tanden om een zak chips openen.

Slechte tand gewoonte gewoontes zijn moeilijk, maar ze kunnen worden gedood met betere praktijken. Deskundigen wijzen erop de volgende tips:

Floss ten minste eenmaal per dag. Het helpt bij het verwijderen stukjes voedsel en tandplak op plaatsen uw tandenborstel niet kan vinden, helpen om uw tandvlees gezond te houden.

Kwast na elke maaltijd of tweemaal per dag. Als borstelen geen optie is, kauwen suikervrije kauwgom (zorg ervoor dat het suikervrije is!) Gedurende 20 minuten na een maaltijd of snack te helpen wassen eten en zuur door een verhoging van de speekselproductie. Dit helpt voorkomen dat tandbederf. Reinig uw tong met elke borstelen, ofwel met een tandenborstel of een tong schraper. Bacteriën die zich op je tong kan leiden tot slechte adem, ook wel bekend als halitose.

Regelmatig Vervang je tandenborstel. Haren in uw tandenborstel die worden gebogen en gebroken niet doen een goede baan schoonmaken van uw tanden meer en zijn duidelijke tekenen van uw oude tandenborstel afstuderen te laten.

Eet een evenwichtige voeding. Snacking op snoep maar al te vaak zonder te poetsen verhoogt het zuur in je mond, waardoor u een hoger risico op het ontwikkelen van tandbederf. Munch op groenten en fruit in plaats daarvan.

Regelmatige bezoeken aan de tandarts. Uw tandarts is opgeleid om damage control te doen in je mond voordat het te laat is. Je moet naar de tandarts regelmatig - om de zes maanden.

Vermijd het gebruik van je tanden als instrumenten. Het heeft hetzelfde effect als kauwen op harde voorwerpen zoals potloden en ijsblokjes - het kan leiden tot afgebroken of gebarsten tanden. U woont niet in het stenen tijdperk, dus er is echt geen excuus om je tanden te gebruiken om een flesje bier te openen - de flesopener is gemaakt voor dat. Tools zijn makkelijker te vervangen dan je tanden, die eigenlijk bedoeld waren om mee je een leven.

Het toevoegen van deze aan uw lijst een voor een is een goed begin om die slechte gewoonten mondeling schoppen. Door dit te doen een beetje zelf-controle op uw dagelijkse tandheelkundige zorg gewoonten, kunt u op uw manier om ervoor te zorgen dat je tanden, je mond de gezondheid en je algehele gezondheid zijn op hun best.

Als u op zoek bent naar een tandarts in uw regio, kunnen wij u helpen vinden.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.