Laten we eerlijk zijn, ongelukken gebeuren - en als je had een letsel aan de tanden, de mond of kaak, moet u een noodsituatie tandarts meteen. Uit te stellen tandheelkundige behandeling voor een tandheelkundige noodhulp nu alleen verhoogt het risico op blijvende schade later, die zou kunnen vertalen in meer uitgebreide en dure behandeling op de weg. En als je pijn, het alarmnummer kunt tandarts te helpen. Dus of u nu last heeft van een gebroken tand, een tand hebben verloren vulling of wanhopig op zoek naar kiespijn remedies, niet uitgesteld behandeling voor uw tandheelkundige noodhulp een andere dag.

Heeft u spoedgeval?

Pijn is je lichaam het signaal dat er iets mis is. Het betekent ook dat het tijd is om de behandeling voor iets wat je zou kunnen zijn uit te zetten voor een tijdje te zoeken. Weet u niet zeker of uw probleem is een tandheelkundige noodhulp? Hier is wat een tandheelkundige noodhulp, plus een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen om de pijn te minimaliseren voordat u uw noodsituatie tandarts:

Gebeten Lip of tong - Reinig het gebied en toe te passen een zak ijs om de zwelling te verminderen. Als de bloeding niet stopt, raadpleeg dan uw tandarts direct of ga naar een ziekenhuis spoedeisende hulp.

Gebroken tand - Sla alle stukken van de gebroken tand en spoel je mond met warm water. Breng een koud kompres om het gebied te zwelling en pijn te verminderen tot u kan gezien worden door een noodsituatie tandarts.

Gebroken kaak - Breng een koud kompres om de zwelling te beperken en zie uw tandarts meteen.

Tand uit geslagen - voorzichtig af te spoelen van de knock-out tand zonder het verwijderen van alle aangesloten weefsel. Als het mogelijk is, houdt de tand op zijn plaats in het stopcontact. Anders, zet de tanden in een glas melk en maak kennis met een noodsituatie tandarts meteen.

Iets vast in de Tanden - voorzichtig proberen om het object met tandzijde te verwijderen. (Probeer niet met een scherp instrument in plaats!) Als je je niet aan het object met tandzijde verjagen, contact op met uw tandarts.

Kiespijn - Spoel je mond met warm water. Maak dan gebruik van tandzijde om ervoor te zorgen dat er geen voedsel of ander vuil waardoor de pijn. Als de pijn aanhoudt, contact op met uw tandarts.

Verloren tandarts vulling of kroon - Voor tandheelkundige vullingen, verzegelen het gebied met een stukje suikervrije kauwgom of over-the-counter tandheelkundige cement. Als een kroon is losgeraakt, proberen om het weer terug op zijn plaats met tandheelkundige cement. Als dat niet werkt, breng hem mee naar de tandarts.

Abces - Als u een pijnlijke, puist-achtige zwelling op je tandvlees, spoelen met zout water en onmiddellijk contact opnemen met een noodsituatie tandarts. Tandarts abcessen kan leiden tot meer ernstige infecties indien niet onmiddellijk behandeld.

De beste verdediging is een goede aanval

Het onderhouden van goede mondhygiëne is de beste manier om te voorkomen dat een tandheelkundige noodhulp. Samen met regelmatig poetsen en flossen, vermijd kauwen op ijs, harde snoep of popcorn pitten, die zou kunnen kraken tanden zonder dat je het zelfs maar te weten. En niet dwingen je tanden te verscheuren Open een pak - te gebruiken in plaats van de schaar. Als je aan sport doet, draag een gebitsbeschermer om je tanden te beschermen zijn buitensporige kracht of trauma.

Regelmatige bezoeken aan de tandarts kan uw tandarts te diagnosticeren en behandelen tandheelkundige problemen voordat ze ernstiger of pijnlijk is. Maar zelfs met de beste planning en tandheelkundige zorg, ongevallen gebeuren.

Als u denkt dat u een tandheelkundige noodsituatie die onmiddellijke aandacht nodig heeft, kunnen we in staat zijn en vinden een noodsituatie tandarts kun je meteen zien.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.