Symptomen van kiespijn

Sommige van de tekenen ervaar je kan een symptoom zijn van andere, meer ernstige aandoeningen, zodat het moeilijk kan zijn om een nauwkeurige diagnose te geven zonder de hulp van uw tandarts. Dit zijn de algemene tekenen van kiespijn:

ÔÇó Sharp, schieten acute pijn geïsoleerd om het getroffen gebied dat komt en gaat (dit kan worden veroorzaakt door de gevoeligheid van de tanden, het hoofd spanning of stress, maar ook de tand mogelijk wordt gekraakt of worden blootgesteld aan lucht. ÔÇó Doffe kloppende chronische pijn die blijft hangen voor een langere periode van tijd. Deze zijn niet zo gebruikelijk voor kiespijn. Als u een van de volgende, dan kunt u contact nood tandarts zo snel mogelijk: ÔÇó Ervaart u koorts? ÔÇó Bent u het vinden van de ademhaling en slikken moeilijk? ÔÇó Is het getroffen gebied rond de tand gezwollen? wordt uw cheque of kaak aan dezelfde kant als het getroffen gebied ook gezwollen en voelen gevoelig voor de touch (bijna als een tintelend gevoel?) ÔÇó Zijn uw klieren gezwollen onder je kaak aan de kant van de getroffen tand? betekent dit meestal dat het lichaam een infectie die vertoont als koorts vechten. ÔÇó Is uw tand te pijnlijk om te eten, beïnvloedt dat je eet of slaapt? ÔÇó Is er een stinkende, proeven afscheiding van pus uit de getroffen tand? Dit kan een teken van abces infectie die, wanneer niet behandeld kunnen terechtkomen in de bloedbaan zijn. Het kan ook uitbreiden naar en infecteren het omringende bot van de getroffen tand.

Dit zijn tekenen van infectie. Roep onmiddellijk medische hulp als u last heeft van deze, want als onbehandeld kan leiden tot complicaties.

Zoals we eerder aangestipt, kunnen verschillende soorten tand gerelateerde pijn een indicator zijn van verschillende problemen.

Scherpe, stekende pijn:

Kan aangeven gevoelige tanden of overgevoeligheid als gevolg van slijtage en demineralisatie van het tandglazuur van het borstelen (in het bijzonder met een harde borstel), terugtrekkend tandvlees waar de wortel wordt om meer lucht blootgesteld dan normaal, rottende tandheelkundige holte, gebarsten tand of abces.

Chronische, aanhoudende pijn:

Die lijden aan deze vorm van kiespijn kan het gevolg zijn van schade aan de zenuwen zijn van het slijpen van de tanden, geavanceerde tandbederf, die is doorgedrongen en beschadigd de zenuw, trauma aan het getroffen gebied door een blessure.

Pijn of ongemak tijdens het eten:

Meestal komt voort uit tandbederf of een gebarsten tand.

Ernstige kloppende pijn:

Samen met een gezwollen gezicht of de lymfeklieren, zwelling onder de kaak van de aangedane zijde is meestal een indicator van de infectie van een abces.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.