Tand infectie

Deze grafiek geeft aan hoe een ernstige infectie bekend als een abces kan beginnen in je tand.

Een abces moet niet lichtvaardig worden genomen. Dit is een ernstige infectie die kan leiden tot pijn, verlies van tanden of erger. Een abces is de verslechtering van een tandheelkundige holte aan de binnenzijde van de tand pulpakamer. Dit gebied omvat de "vlees" van uw tand. Een abces kan ook het gevolg van trauma aan de tand.

Meer algemeen, echter, is een abces dat begint met gaatjes. Wanneer een tand van een tandheelkundige holte heeft, is het open voor bacteriën en kiemen. Indien niet ingevuld tijdig door een tandarts, een zak van pus zich ontwikkelt. Aangezien de infectie is aan de binnenkant van de tand, de pus heeft geen plaats om uit te lekken, het creëren van een abces.

Waarschuwing

Als een abces gaat niet behandeld wordt, zullen de bacteriën gedijen op het levende weefsel in de tand, maakt zijn weg naar het tandvlees en nog verder tot op het bot. Geavanceerde tandheelkundige abcessen kan dodelijk zijn de wortel van de tand - die de kiespijn te verlichten. Maar laat u niet misleiden door te denken dat een van uw thuis kiespijn remedies werkt - dit betekent alleen maar dat het abces heeft gekregen erger!

Kijk uit voor de waarschuwingssignalen:

- Kiespijn - nummer een teken dat er iets mis is - Rood gezwollen tandvlees - Kloppende / knagende pijn - vooral bij het kauwen - Zwelling in de kaak of het gezicht - De omgeving is warm om aan te raken - Vieze smaak in de mond - Een slechte adem

Uw Tandarts

Indien een of meer van deze symptomen zich voordoen - het is tijd voor u om voeten te verslaan uw tandarts. Hij of zij zal waarschijnlijk antibiotica voorschrijven om de infectie te doden.

Dit zal de pijn verlichten en maak een bacterie-vrij gebied te behandelen. Antibiotica alleen niet genezen van een abces, echter. Zodra de infectie afneemt, zal uw document nodig hebben om tot de kern van het probleem.

Zodra de infectie onder controle is, de eerste regeling van de werkzaamheden is het redden van de tand. Meestal betekent dit wortelkanaalbehandeling. Dit kan meestal worden verzorgd door uw primaire tandarts.

Het doel is het verwijderen van de geïnfecteerde pulp en eventuele tandbederf. Als dit niet werkt, een tand extractie is het laatste redmiddel. Met een het trekken van tanden komt de behoefte aan tandheelkundige implantaten of een tandheelkundige brug, zodat uw overgebleven tanden niet verschuiven. Dit maakt een wortelkanaalbehandeling oneindig veel meer kosteneffectief. Trouwens, het houden van uw natuurlijke tanden is bijna altijd de beste manier van handelen.

Als je in een ongeval en / of je hebt gehad trauma aan je mond, je wilt ook een tandarts direct zien.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.