Tand worm

Terwijl we weten nu de bron van onze gebitsproblemen, werden veel van deze tand aandoeningen een keer gedacht te worden veroorzaakt door een "tand worm."

"Pas op voor de boze tand worm, die zich geworteld in de in de diepe, donkere holtes van je wezen. Deze ijzingwekkende, bloedstollende monster is klein genoeg om in de palm van je hand, maar zijn aanwezigheid zal aanzienlijke schade te maken en ertoe leiden dat u veel pijn. Zodra het wordt onder je tandvlees, zullen uw tanden nooit meer hetzelfde zijn! "

Gelukkig, het is niet gerelateerd aan de lintworm. In feite is tand wormen niet bestaan. Een stedelijke legende van zijn tijd, 'het kwaad' tand wormen dateren terug tot 5000 v. Chr, lang voordat de moderne tandartsen werden opgeleid te diagnosticeren en te behandelen tand pijn.

De mythologie van de Tand Worm

Voordat iemand begreep de oorzaken van tandbederf, werden tand wormen beschouwd als de oorzaak zijn. In de oudheid was er geen wetenschappelijke verklaring voor tand kwalen of de lelijke uitstraling die tandbederf nog in zijn kielzog. Ook waren er tandartspraktijken, tandheelkundige scholen of de standaard mondhygiëne praktijken die we vandaag hebben. Dus zonder enige manier om te rationaliseren hoe deze "gaten" zijn gemaakt in het gebit, werd de legende van de tand worm geboren!

Velen geloofden dat de tand worm een gat boren door je tand, hardnekkig verborgen onder de oppervlakte. Het veroorzaakte een kiespijn door kronkelen rond, en de pijn verdwenen zodra de worm rustte. Hoewel niemand kan u precies vertellen wat het wezen eruit zag, had het gemaakt op vele vormen door de jaren heen. Britse folklore had de tand worm lijkt op een paling. Geloofde Duitsers de made-achtige worm was rood, blauw en grijs van kleur. Maar net als de moderne legendes van de Loch Ness Monster en Bigfoot, is er geen echt bewijs dat de tand wormen ooit heeft bestaan.

De tand worm heeft een ongelooflijk lange geschiedenis, en werd niet uitgesloten als de oorzaak van tandpijn tot ongeveer de 18e eeuw. Tijdens de eeuw van de Verlichting, artsen vervangen door bijgeloof met wetenschappelijke theorie, en de Westerse wereld geleidelijk aan vervangen door het idee van een tand worm met cariës. Maar de verandering niet 's nachts gebeuren - het werd nog steeds door sommige culturen om de oorzaak van tandpijn tot ver in de jaren 1900 zijn!

Tandheelkundige behandeling voor de tand worm gevarieerd afhankelijk van de cultuur en de tijd het erin woonde in de oudheid, artsen geloofden dat de tand zenuw was de tand worm! Zodra de kroon was verwijderd, werd de worm-achtige zenuw uitgetrokken. Verrassend genoeg is, kan het ook opgelucht een deel van de patiënten pijn, het overwegen van een kiespijn zal meestal een rol gaan spelen bij de zenuw wordt beïnvloed door tandbederf.

Door de eeuwen heen werden verschillende kiespijn middelen gebruikt om die geplaagd door de tand worm te genezen. Andere oude werkwijzen worden rituelen en zingen spreuken aan de tand worm te verdrijven. In sommige culturen werd een verwarmde sonde gebruikt om tand wormen te doden. Middeleeuwse door middel van de moderne tijd werd ook het gebruik van magie en tovenarij: giftige bilzekruid zaden werden verbrand om de demon-achtige tanden worm ontsmetten van het lichaam. Degenen die niet vatbaar zijn voor hekserij gebruikt honing om de worm te lokken naar het oppervlak van de tand, in de hoop om het te zien en uit te trekken. Als al het andere mislukt, een tandextractie noodzakelijk was.

Ongeacht waar of wanneer de tand worm trof, kruidenmengsels werden vaak gebruikt om de pijn te behandelen. Nu kunnen we je niet vertellen of een van deze behandelingen werkten, maar u kunt zich voorstellen dat er zeer weinig van deze procedures waren eigenlijk prettig!

We hebben een lange weg

Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap heeft ons een redelijke uitleg voor onze kwalen. We weten nu is het tandplak bacteriën, niet wormen, dat weg te eten bij ons tandglazuur en veroorzaken tandbederf. En tandheelkundige behandelingen zijn verbeterd, ook! Dankzij de moderne tandheelkunde, kan tandproblemen en andere tandheelkundige problemen gemakkelijk worden gediagnosticeerd en behandeld worden met weinig of geen ongemak.

Niemand wil ervaren kiespijn! Als u niet wilt dat een bezoek van de tand worm, oefenen uitstekende mondhygiëne, en zorg ervoor dat regelmatige bezoeken aan de tandarts te hebben.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.