Tandbederf behandeling

Met een goede mondhygiëne, een gezond dieet en regelmatige tandheelkundige examens, kunt u aanzienlijk beperken uw kansen op het ontwikkelen van tandbederf.

U hebt waarschijnlijk gehoord dat de naam veel dingen: gaatjes, cariës, zuigfles tandbederf. Maar het maakt niet uit hoe het heet, tandbederf is niet leuk.

Tandbederf is een orale ziekte die je tanden vernietigt. In de tweede alleen voor de gewone verkoudheid, het heeft invloed op de meerderheid van de bevolking, met kinderen en senioren het meeste risico lopen. Meer dan 90 procent van de Amerikanen hebben ervaren een holte op een bepaald punt in hun leven, en verval is een belangrijke oorzaak van verlies van tanden.

Met tandbederf zo gewoon is, kunnen we begrijpen waarom je dat zou willen er meer over te weten - in het bijzonder de oorzaken van tandbederf en hoe een tandarts kan tandbederf schade te genezen. Het worden geïnformeerd over deze ziekte een geweldige eerste stap in het maken van dat het niet grote schade aanrichten in je mond.

Oorzaken van tandbederf

De oorzaken van tandbederf vloeien voornamelijk voort uit wat we eten en hoe we zorg voor onze tanden. Tandbederf het gevolg van een ophoping van tandplak bacteriën. Plaque is een kleverige, film-achtige stof die voortdurend vormt op de tanden en havens bacteriën. Als ze een ontmoeting met zetmeel-of suikerhoudende voedingsmiddelen, ze produceren zuren die aanval tanden.

Als tandplak niet wordt verwijderd, verandert het in tandsteen of tandsteen, een geharde aanbetaling van plaque op de tanden en onder het tandvlees. Het probleem is, kun je niet tandsteen verwijderen op uw eigen - het maakt niet uit hoe hard je poetsen. Het resultaat is dat tandsteen wordt een voedingsbodem voor nog meer tandplak bacteriën, die nog steeds het produceren van de zuren die aanval tanden. Uiteindelijk breekt het tandglazuur, wat leidt tot de gaten in tanden bekend als tandbederf.

Voordat u kunt tandbederf te genezen, je hebt om te weten dat het er is. Gevoelige tanden een teken van een holte, een kies is meestal een teken van verval die heeft geleid tot het midden van de tand. Maar als je geen ongemak te voelen, maar dat betekent niet je in de duidelijk: Tandbederf is meestal pijnloos en kan geen enkel signalen totdat het beschadigd is een belangrijk deel van uw tand.

Tandartsen controleren op tekenen van verval tijdens de reguliere bezoeken aan de tandarts. Omdat de vroege stadia bijna onmogelijk om op te merken met het blote oog, kan tandheelkundige X-stralen produceren tandbederf foto's die helpen met de juiste diagnose. Deze tandbederf foto's vinden holtes tussen de tanden en vind tandsteen onder het tandvlees. Tandbederf foto's zijn gemaakt in slechts een paar minuten en zijn niet pijnlijk. Zodra uw tandarts kunt de tandbederf foto's, kan hij of zij bepalen van de juiste behandeling.

Tandbederf: een probleem voor ouders

Tandbederf is een epidemie bij jonge kinderen. Het begint al in kinderschoenen met baby fles tandbederf, die wordt veroorzaakt wanneer baby's worden blootgesteld aan suikerachtige stoffen - zoals melk, de formule en sap - op een frequente basis. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan deze dingen, hoe groter de kans op zuigfles tandbederf. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat baby fles tandbederf is door het houden van baby's mond schoon en niet te laten kindje gaan slapen met een fles.

Fluoride en sealings worden vaak gebruikt om te helpen verval bij kinderen de tanden te voorkomen. Fluoride versterkt tanden en wordt vaak toegevoegd aan tandpasta en openbare watervoorziening. Sealants is een doorzichtig, plastic coating die worden toegepast op kiezen om plak te voorkomen van de vorming.

De enige manier om tandbederf te genezen is met professionele tandheelkundige behandeling. Hopelijk zal uw verval worden gediagnosticeerd vroeg genoeg om te worden vervangen door een tand vulling. Als de holte te groot te vullen, kan een kroon noodzakelijk.

Terwijl een tandarts kan tandbederf schade te genezen, doe uw kant om het te voorkomen in de eerste plaats. Mondhygiëne is de eerste stap: poetsen twee keer per dag met fluoride tandpasta helpt tandplak verwijderen, en dagelijks te flossen zal helpen om verval van het vormen van tussen uw tanden. Een evenwichtige, laag-suiker dieet is ook essentieel in het beschermen van jezelf tegen de vorming van tandplak.

Als u meer wilt leren over de oorzaken van tandbederf en wat u kunt doen om het te voorkomen, overleg dan met uw tandarts. Tijdens de dentale reiniging, kan uw tandarts ruime

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.