Tips voor het tandenpoetsen
Tandenpoetsen is zo'n ingesleten gewoonte, maar weinig mensen denken hier maar twee keer nadenken over na. Maar zoals met elke gewoonte, kunt u slordig, en dat kan leiden tot gaatjes en tandvleesaandoeningen. Hier, tandartsen en mondgezondheid experts wijzen uit 10 gemeenschappelijke tandenpoetsen fouten en hoe je ze moet oplossen.

Tandenpoetsen Fout nummer 1: Niet gebruik van de juiste tandenborstel

Denk aan de grootte van uw mond bij het kiezen van een tandenborstel, zegt Richard H. Prijs, DMD, de consument adviseur. "Als je moeite moeten doen om te openen breed genoeg om de borstel te laten, de borstel is waarschijnlijk te groot," zegt hij. "Het handvat heeft om comfortabel", zegt hij. Het moet zich zo comfortabel als met een vork wanneer je eet. "Hoe meer comfort is het in je mond en je hand, dan is het meer waarschijnlijk dat je gebruikt het en het goed te gebruiken," zegt hij.

Welke is de betere tandenborstel: Electrisch of handmatig?

"Het is een individuele voorkeur," zegt Michael Sesemann, DDS, een Omaha tandarts. "Een persoon die borstels goed met een handleiding zal net zo goed als een persoon die borstels goed met een elektrische."Prijs het daarmee eens. "Het is niet de tandenborstel, het is de poetser."

Tandenpoetsen Fout nr. 2: Niet kiezen van de juiste Bristle

Sommige tandenborstels hebben een hoek haren, anderen recht. Het is dus een type beter? Tandartsen geïnterviewd door WebMD nee zeggen. "Het is meer gerelateerd aan de techniek dan de manier waarop de haren naar buiten komen", zegt Sesemann. Wat is belangrijk bij het kopen van een tandenborstel? Haren die te stijf kan verergeren het tandvlees. De ADA beveelt een zachte borstel. "Borstelharen dient stevig genoeg om plak te verwijderen, maar niet hard genoeg om schade [de tanden], mits correct gebruikt, "zegt Price. Hij is geen voorstander van" natuurlijke "haren, zoals die gemaakt van dierlijk haar, of zwijn varkenshaar.

Tandenpoetsen Fout nr. 3: Niet poetsen vaak genoeg of lang genoeg

Zachtjes borstelen van uw tanden minstens tweemaal per dag wordt aanbevolen,'' Drie keer per dag het beste is, "Sesemann zegt. Met te veel tijd tussen de poetsbeurten, zegt hij, bacteriële plaque bouwt, het stimuleren van het risico op ontsteking van het tandvlees en andere problemen. Poetsen duurt minstens twee minuten, Sesemann vertelt WebMD. Drie minuten is nog beter, Prijs zegt. De meeste mensen niet voldoen aan zowel tijd als lijnen, Sesemann zegt. "Het is een willekeurig getal, maar het is gewoon zo mensen nemen de tijd om alle oppervlakken te reinigen." Hij beveelt vaak mensen verdelen de mond in kwadranten en breng 30 seconden een kwadrant. Sommige tandenborstels zijn ingebouwde timers. Om de twee minuten sneller, Sesemann zegt dat hij'' multitasks,'' passend in een klein tv-kijken als hij borstels.

Tandenpoetsen Fout 4: Borstelen te vaak of te hard

Tijdens het tandenpoetsen drie keer per dag is ideaal, meer kan niet, Sesemann zegt. "Meer dan vier keer tandenpoetsen een dag zou beginnen te lijken dwangmatig," zegt hij. Te veel borstelen kan blootstellen de wortel van de tand tot irritatie, en dat kan op zijn beurt irriteren het tandvlees. Borstelen krachtig kan ook eroderen tandglazuur. De truc is om heel voorzichtig te poetsen gedurende twee tot drie minuten.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.