Tanderosie

Gevoeligheid van de tanden kan een teken zijn van de tand tand erosie zijn - zie de tandarts voor je tanderosie veroorzaakt verkleuring van de tanden, barsten en kleine deuken op het oppervlak van uw tanden.

Er is genoeg om na te denken over de vraag wanneer het gaat om uw tandheelkundige gezondheid van deze dagen. Het beoefenen van een goede mondhygiëne om tandbederf te voorkomen is slechts een kras op het oppervlak als het gaat om mondverzorging. Je moet ook rekening houden met wat de dagelijkse gewoonten zal een blijvend effect op je tanden de vitaliteit hebben. Een slechte voeding kan leiden tot tanderosie, of het dunner worden van het tandglazuur. Tandglazuur erosie gebeurt er als zure stoffen breken de buitenste laag van de tanden, langzaam "eroderen" email in de tijd en het blootstellen van dentine naar buiten elementen.

Voordat u begint in paniek te raken, begrijpen dat onze monden eigenlijk zijn ontworpen om het zuur te vinden in onze dagelijkse voeding te verwerken: Speeksel helpt neutraliseren kleine hoeveelheden zuur en remineralizes tanden aan glazuur te versterken en erosie te voorkomen. Maar verbruiken een grote hoeveelheid zuur te vaak voorkomt tanden van het bijhouden van de remineralisatie proces waardoor verzwakt emaille.

Het consumeren van zure voedingsmiddelen en dranken op een permanente basis zal leiden tot tanden erosie. Eetstoornissen, zoals boulimia, en zure reflux ziekte zijn ook belangrijke oorzaken van tanderosie. Braken geeft maagzuur in je mond, en constant binging en purgeren vaak bloot Boulimiapatiënten aan de zure stoffen die de tanden aantasten.

In tegenstelling tot tandbederf, die wordt veroorzaakt door tandplak bacteriën, tandglazuur erosie is een directe aanval van de chemische stoffen gevonden in zure voedingsmiddelen en dranken. Tanderosie is een gevolg van laag blijft pH in de mond. De pH meet de zuurgraad op een schaal van 0 tot 14, met 7 neutraal. Elk aantal dan 7 wordt beschouwd als zuur, en hoe lager de pH, hoe zuur het product. Als stof een pH hoger dan 7 is niet zuur en niet leiden tot tanderosie.

Hoe kun je zien wat de pH-waarde is van de voedingsmiddelen en dranken je verbruikt? Helaas kan het niet worden vermeld op de verpakking. Maar frisdrank, vruchtensappen, sportdranken en wijnen hebben allemaal een lage pH-niveau, met een groot potentieel van het veroorzaken tanderosie als frequent geconsumeerd. Voedingsmiddelen die hebben ook een hoog zuurgehalte onder meer augurken, citrusvruchten en yoghurt. En zo laag pH-waarde beperkt de groei van bacteriën, kunt u vaak zure middelen die worden gebruikt als conserveermiddel in veel voedingsmiddelen en medicijnen.

Als de cijfers tellen niet op voor u, overweeg dit: Tanden erosie heeft een aantal vervelende symptomen. Het eerste teken van het tandglazuur erosie is gevoelige tanden, gevolgd door de verkleuring van de tanden. Tanden kunnen ook worden weergegeven afgeronde of transparant. In de gevorderde stadia, zal waarschijnlijk formulier op de tanden, en kleine deukjes bekend als "cupping" scheuren zullen ontstaan op het oppervlak. Als je een tand vulling, wordt deze weergegeven opgevoed als het glazuur eromheen blijft uiteen te vallen.

Als u lijdt aan een van deze symptomen, zie een tandarts zo snel mogelijk. Het ergste symptomen te krijgen, hoe meer gevoeligheid zul je lijden. En uiteindelijk, kan het verlies van email leidt tot extreme gebitsproblemen.

Er zijn verschillende manieren om te helpen voorkomen of te stoppen met het proces van het tandglazuur erosie. In het ideale geval zou het het beste om de voedingsmiddelen en dranken die lagere pH-waarde te verlagen. Maar begrijp dat zelfs gezonde voeding kan tanderosie veroorzaken - dus niet beginnen met het uitsnijden van fruit en yoghurt gewoon nog niet. In plaats daarvan, ze beperken tot de maaltijden, en zich richten op het elimineren van de zure voedingsmiddelen en dranken die geen deel uitmaken van een evenwichtige voeding. Als tussendoortje, de stok met voedingsmiddelen en dranken die een hogere pH-waarde hebben, zoals melk, kaas, groenten, brood en koffie - maar houd de suiker!

Als u moet beschikken over frisdranken en sportdranken, snel drinken ze door een rietje en onthouden zich van zwiepende de vloeistof rond uw mond om het zuur het contact te beperken met tanden. Zodra u verbruikt zure voedingsmiddelen of dranken, niet onmiddellijk daarna je tanden poetsen. Dit kan verder beschadigd raken al zachter glazuur, waardoor het dragen nog sneller. In plaats daarvan swish water rond je mond te neutraliseren het zuur, en wacht minstens een uur om je tanden te poetsen. U kunt ook kauwen suikervrije kauwgom om te helpen het speeksel dat tanden remineralizes produceren.

Nu dat u de juiste maatregelen om erosie te voorkomen tanden te nemen, niet terug te schalen op uw mondhygiëne praktijk. Om complicaties te voorkomen van tandbederf, twee keer per dag poetsen met fluoride tandpasta. Als u nog steeds tekenen van tanderosie, onmiddellijk contact opnemen met een tandarts voor de tandheelkundige behandeling.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.