Tandglazuur

Tandglazuur is een harde, doorzichtige coating die je tanden beschermt tegen de irriterende stoffen die gevoelige tanden veroorzaken.

Uw huid is ontworpen om uw lichaam te beschermen - en je tanden hebben een beschermend omhulsel, ook! Tandglazuur is een dunne, sterke laag dat de kroon van uw tand bedekt. De hardste weefsel in het menselijk lichaam, het tandglazuur beschermt je tanden van slijtage door dagelijks gebruik, met inbegrip van kauwen, bijten en malen. Tandglazuur beschermt ook ten grondslag liggen aan dentine van de gevoeligheid en de plaque bacteriën die gaatjes veroorzaken.

Tandglazuur is het deel van de tand je ziet, maar het is niet wat bepaalt de kleur. Terwijl het tandglazuur kan wit worden weergegeven, is het eigenlijk doorschijnende - en gemakkelijk kleurbare! Maar het voorkomen van verkleuring van de tanden is niet de enige reden waarom je moet een goede mondhygiëne te oefenen. Tandglazuur is meestal de eerste plaats dat een tandheelkundige holte vormen. Zodra tandbederf dringt het glazuur, kan het snel reizen door de zachtere lagen van uw tand tot aan de tand zenuwen, wat resulteert in een wortelkanaalbehandeling infectie. Bescherming van uw email tegen tandbederf kan helpen zijn werk doen van de bescherming van je tanden!

Waarom zo gevoelig?

Dentine, een bot-achtige stof, dat maakt het grootste deel van uw tand, is verantwoordelijk voor de kleur van uw tand en structuur. Dus waarom zou je met het tandglazuur op alle? Dentine bevat kleine buisjes die de tand oppervlak om zijn zenuwen, dat de gevoeligheid veroorzaakt wanneer het in contact komt met hete of koude stoffen aan te sluiten. Tandglazuur blokken irriterende stoffen uit het invoeren van uw dentine en signaleren van de zenuwen. Het is belangrijk op te merken dat het tandglazuur niet uit te breiden onder het tandvlees en niet beschermt wortels die zijn blootgesteld, terugtrekkend tandvlees - dat is de reden waarom veel mensen die last hebben van tandvleesaandoeningen zijn gevoelig voor gevoelige tanden.

Je moet zorgen voor je tandglazuur - of riskeert u het! Tanderosie, of email erosie, is het dunner worden van het tandglazuur. Tanderosie wordt meestal veroorzaakt door de consumptie van zure voedingsmiddelen en dranken op een continue basis en het is een veelvoorkomend probleem bij frisdrank, wijn en koffie drinkers. Emaille erosie kan ook het gevolg van de vergrijzing, tandenknarsen, droge mond, zure reflux ziekte, boulimia of bepaalde medicijnen. De volgende symptomen kunnen een teken dat je tanderosie hebben zijn:

- Gevoeligheid voor warme of koude - Verkleuring van de tanden als gevolg van de blootstelling van dentine - Scheuren of chips in het gebit - Tanden die rond of transparant uiterlijk

Dents op het oppervlak van je tanden, bekend als "cupping"

Een tand vulling die verschijnt "opgevoedd"

Eenmaal dat tandglazuur verloren, is het niet terugkomen. Tandglazuur is niet levendig - met geen levende cellen om weefsel te regenereren, kan het niet repareren schade aan zijn eigen. Terwijl fluoride kan bijdragen aan de versterking email, je eigen speeksel is een uitstekend middel voor de bestrijding van emaille erosie. Speeksel beschermt glazuur door het leveren van het met calcium en andere mineralen. Speeksel neutraliseert ook zuur en helpt weg te wassen puin. Maar een dieet hoog in zuurgehalte beperkt de productie van speeksel, een grote invloed op je mond in staat is om zichzelf te beschermen.

Als u al emaille verlies, kan uw tandarts in staat zijn om een deel van de schade te herstellen. Tandheelkundige hechting kan herstellen kleine gebieden van emaille verlies voor u te beschermen tegen gevoeligheid. Bij grotere gebieden dentine worden blootgesteld kan een kroon nodig om de tand voorkomen barsten of breken.

Tandglazuur erosie kan worden voorkomen. De volgende tips kunnen helpen vertragen de progressie van erosie email:

- Bezuinigen op zure voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, wijn en frisdrank - Als u niet kunt doen van uw zure drank, probeer te drinken door een rietje om contact te verminderen met tanden - Drink veel water om te voorkomen dat een droge mond en afwassen puin - Kauw suikervrije kauwgom te produceren speeksel te helpen - Borstel met een fluoride tandpasta - Floss om tandplak bacteriën te verwijderen tussen de tanden - Ontvang fluoride behandelingen van de tandarts

Alleen een tandarts kan bepalen of u last heeft van emaille erosie. Als u denkt dat u het tandglazuur erosie - of wil je gewoon het tandglazuur je te houden - zeker regelmatig naar de tandarts te bezoeken.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.