Tandpasta

Met zo veel soorten om uit te kiezen, kunt u wedden dat er een tandpasta die er speciaal samengesteld om uw wensen te voldoen.

Heb je ooit gehoord van de term: "Je bent wat je eet? ' Wel een soortgelijke filosofie geldt het type tandpasta u. Wat u gebruiken om uw tanden te poetsen geeft vaak uw tandheelkundige wensen. "Uw tanden zijn wat je ze te poetsen met" is niet zo catchy, maar tandpasta waarschijnlijk verdient een eigen slogan, want het is zo'n belangrijk onderdeel van uw mondhygiëne routine.

Tandpasta is niet alleen polish tanden, het verwijdert ook de bacteriën die tandplak en slechte adem veroorzaken. Als tandplak bacteriën komen met voedsel, creëren ze een zuur dat de tanden aantast en uiteindelijk leidt tot tandbederf. Een ophoping van tandplak bacteriën kunnen leiden tot verschillende andere tandheelkundige problemen met inbegrip van tandvleesaandoeningen. Deze micro-organismen produceren ook vluchtige zwavelverbindingen moleculen die een bron van slechte adem.

Tandpasta's ingrediënten helpen de controle bacteriën in de mond en vecht gebitsproblemen. De meeste tandpasta's bevatten detergenten die een schuimend effect te creëren om beter te verwijderen etensresten en tandplaque. Schuurmiddelen voeg een beetje extra reinigend vermogen om te helpen verwijderen vlekken, maar kunnen het tandglazuur beschadigen bij te krachtig gebruikt. Ademverfrissers worden ook vaak toegevoegd om uw mond goed schoon te voelen, en toegevoegde aroma's van uw tandpasta te houden van proeven saai. Maar het essentiële bestanddeel is fluoride, die helpt voorkomen dat gaatjes en het bevorderen van de gezondheid van tanden.

Er zijn vele soorten tandpasta op de markt. Elke kamer is ontworpen om de individuele behoeften:

Whitening Tandpasta - Het bleken van tanden tandpasta's niet echt tanden witter, ze gebruiken het schrobben materialen of chemicaliën aan de tand vlekken te verwijderen.

Tandsteen Controle Tandpasta - Ook niet tandsteen tandpasta's niet verwijderen tandsteen maar ze helpen voorkomen dat tandsteen zich ophoopt. Tandsteen kan alleen worden verwijderd door een tandarts, dus het is nuttig om te starten met tandsteen-control tandpasta na een tandheelkundige controle.

Desensitizing Tandpasta - Tandhalsgevoeligheid vaak het gevolg is van verzwakt email of de blootstelling van wortels als gevolg van terugtrekkend tandvlees. Desensitizing tandpasta's werken door het creëren van een barriére en het blokkeren van irriterende stoffen van het bereiken van de zenuwen.

Fluoride tandpasta - Fluoride is belangrijk voor uw tandheelkundige gezondheid en kan worden toegevoegd aan elk type tandpasta. Niet alleen fluoride versterkt tanden tegen tandproblemen, maar het remineralizes tanden gedragen door zuur en gevechten gevoeligheid. Fluoride tandpasta is een uitstekende keuze voor diegenen die behoefte hebben aan een beetje extra hulp zichzelf te beschermen tegen gaatjes - vooral kinderen en senioren. Fluoride tandpasta's worden ook aanbevolen voor mensen zonder het voordeel van de gemeenschap water fluoridering.

Gezondheid van het tandvlees Tandpasta - Tandplak vinden onder het tandvlees kan leiden tot tandvleesaandoeningen. Hoewel de gezondheid van het tandvlees tandpasta's zijn geen professionele behandeling van tandvleesziekten, kunnen ze tandplak en helpen voorkomen dat de mogelijkheid van een tandvleesontsteking in de toekomst.

Rokers 'Tandpasta - Deze pasta's bevatten schurende materialen gebruikt om de vlekken te verwijderen. Tandartsen meestal niet raden voor rokers tandpasta, omdat ze verder kunnen je tanden en gevoelig tandvlees beschadigen.

Fresh Breath Tandpasta - Net als veel andere mondspoelingen, zijn een frisse adem tandpasta ontwikkeld om slechte adem te maskeren, maar eigenlijk niet te behandelen halitose.

Natuurlijke Tandpasta - Voor degenen die zich ongemakkelijk voelen poetsen met chemicaliën, kan natuurlijke tandpasta's zijn een optie. Deze bevatten volledig natuurlijke ingrediënten, maar hebben een uiteenlopende resultaten. Sommige natuurlijke tandpasta mag geen fluoride bevatten, dus je moet het etiket te controleren voordat u het product koopt.

Kinderen Tandpasta - Deze tandpasta's zijn ontwikkeld om de speciale behoeften van kinderen te ontmoeten. Als kinderen extreem gevoelig zijn voor tandproblemen, hun tandpasta's bevatten vaak fluoride. Jongere kinderen mogen alleen gebruik maken van een kleine hoeveelheid tandpasta inslikken te vermijden en te voorkomen dat fluorosis en moet altijd worden begeleid tijdens het poetsen.

Baking Soda Tandpasta - Baking soda heeft de traditionele betekenis, omdat het werd ooit gebruikt om de tanden schoon te maken. Hoewel zuiveringszout heeft geen therapeutische waarde, sommigen de voorkeur omdat ze genieten van de frisse gevoel dat ze krijgen na het poetsen met het.

Gels - Sommige gels bevatten mondwater die wellicht waarom sommige de voorkeur aan de consistentie en smaak van een gel over een tandpasta. Terwijl gels kan je mond voelt frisser, er is geen bewijs dat ze schoon gebit beter dan tandpasta. Ook moet je veel gels geen fluoride.

Tooth Poeders - Droge poeders zijn ook beschikbaar om je tanden schoon te maken, maar ze zijn vaak meer dan de schurende tandpasta.

Net zo belangrijk als de aard van de tandpasta die u gebruikt is de manier waarop je het gebruikt. Volwassenen meestal alleen een grootte van een erwt bedrag krijgen de therapeutische effecten tandpasta te bieden heeft. Hoe je borstel heeft ook invloed op uw mondgezondheid. Kantel je tandenborstel in een hoek van 45 graden naar het tandvlees en voorzichtig poetsen gedurende ten minste twee minuten met behulp van korte, ronde bewegingen. Je moet je tanden poetsen minstens tweemaal per dag met een zachte tandenborstel die niet schadelijk voor uw tandvlees.

Met zoveel soorten en merken tandpasta, hoe kun je kiezen welke is geschikt voor u? U kunt het beste is om te spreken met uw tandarts, die na een grondige examen kan u helpen bij het bepalen van uw tandpasta nodig heeft. Zo kan u een whitening tandpasta, maar je tanden mag niet worden uitgesneden om zijn schurende materialen te verwerken. Als je spouw-gevoelig, kan uw tandarts adviseren een fluoride tandpasta of een van de tandpasta's op de markt het best tegemoet uw tandheelkundige wensen.

Hoewel tandpasta is een belangrijke bijdrage aan uw mondhygiëne routine, het is gewoon een deel van uw mondgezondheid zorg regime. Borstelen moet worden gecombineerd met andere aspecten van tandheelkundige zorg met inbegrip van flossen en een goed dieet. Regelmatige bezoeken aan de tandarts zijn ook nodig om te controleren op gebitsproblemen. Noodzaak van een grote tandarts? Wij kunnen u helpen vinden vandaag!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.