Tandpijn wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door bacteriën

Bacteriën bestaan overal en zijn bijna onmogelijk om ons van te ontdoen. Meer dan 400 verschillende bacteriën zijn nu geassocieerd met tandheelkundige ziekte, en veel meer nog om ontdekt te worden. Omdat bacteriën zijn een deel van het leven, met een aantal goede en een aantal slechte en triljoenen ze overal, tandheelkunde benadering van de bacteriën te elimineren lijkt hopeloos. Maar we kunnen er wel tandpijn mee bestrijden.

In 1922 tandarts Percy Howe te lezen alvorens de ADA, dat zijn onderzoeksteam geprobeerd en niet om tandbederf te reproduceren door het voeren van en cavia's te enten met verschillende bacteriën geassocieerd met tandvleesontsteking en tandbederf. Hij zei: "In geen enkel zaak ging we er in slagen tot oprichting van tandheelkundige ziekte door deze middelen "7 echter Dr Howe geen problemen gehad in het creëren van tandbederf bij cavia's door het verwijderen van vitamine C uit hun dieet.

Dat bacteriën de oorzaak zijn van tand gaatjes werd overgenomen van Dr Miller's onderzoek, maar werd nooit bewezen. In de jaren 1940 op een Internationale Vereniging van Dental Research aan het debat over de oorzaak van gaatjes is te maken aan een einde. Door de kracht van zuur stemmen Dr Miller's bacteriële theorie werd aangenomen als een feit Ondanks tegenstrijdige aanwijzingen en theorieën. De concurrerende theorie van de tijd werd de proteolyse-chelatie theorie en werd voorgesteld door Dr Albert Schatz. Deze theorie voorgesteld enzymen (niet bacteriën) en chelaatvormers die gangbaar zijn in planten en dieren (niet zuur) de oorzaak van tandbederf. In Dr Schatz's proteolyse-chelatie theorie, is het dieet, sporenelementen, en hormonale evenwicht dat zijn de belangrijkste factoren bij het ontstaan van enzymen en tand minerale chelatie wat resulteert in tandbederf. ' Van 1954 tot heden, het levenswerk van tandarts Ralph Steinman en zijn colleague Dr Iohn Leonora bewijzen dat er tandbederf wordt geactiveerd door ons lichaam ' fysiologie als gevolg van onze voeding.

De hypothalamus in onze hersenen regelt de relatie tussen ons zenuwstelsel en ons klierstelsel door middel van de hypofyse. Drs. Leonora en Steinman vond dat de hypothalamus communiceert met klieren in onze kaken genaamd de speekselklieren via oorspeeksellymfklieren hormoon vrijgeven factor. Wanneer de oorspeekselklier wordt gestimuleerd door de hypothalamus het releases parotis hormoon dat een beweging van mineraalrijke tandheelkundige triggers lymfe door middel van microscopisch kleine kanalen in onze tanden? "Dit mineraalrijke vloeistof reinigt tanden en remineralizes hen. Wanneer een holte-veroorzakende dieet wordt ingenomen, de hypothalamus stopt het vertellen van de oorspeekselklier aan het hormoon vrij dat cirpaalt de tandheelkundige remanilizerende vloeistof. Na verloop van tijd, deze onderbreking van de mineraalrijke vloeistof resulteert in tand vernietiging, wat wij kennen als tandbederf. Dat de parotis klier is belast met de tand remineralisatie legt me waarom een klein deel van de bevolking is immuun voor tandbederf, zelfs met een relatief slechte voeding. Ze zijn geboren met een sterke oorspeekselklier. Dr Steinman's studies bij ratten toonde aan dat terwijl bacteriën produceren zuur, is er geen correlatie tussen zuur door bacteriën en de aanwezigheid van tandbederf? Dat denken wij wel. Hopelijk bent u zo wat mee te weten gekomen over tandpijn.

 

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.