Tandplak

Tandplak is een onvermijdelijk feit van het leven, maar weten hoe goed houden in bedwang kan een enorm verschil in de gezondheid van uw tanden en tandvlees.

De kans is groot, als je denkt aan een "gemeenschap", heb je waarschijnlijk niet denken van tandplak. Maar in wetenschappelijke termen, tandplaque is eigenlijk een gemeenschap gemaakt van ongeveer 400 verschillende soorten bacteriën.

In gewone termen, tandplaque is de kleverige onzichtbare film die zich ophoopt op je tanden - op de bijtende oppervlakken, in de ruimten tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandplak krijgt een jumpstart uit suiker en zetmeel.

Dus de volgende keer dat u bijten in die reep chocolade of eten een zak chips, alleen niet vergeten dat deze voedingsmiddelen ook de bacteriën veroorzaken in de tandplaque tegen zuren die uw tanden en tandvlees te vallen te produceren.

Soorten tandplak

Zoals de meeste dingen, tandplaque is complex en moeilijk te vastpinnen in een categorie.

- Door haar relatie tot de tandvleesrand - Door haar relatie tot het tandoppervlak - Door connectie met de ziekte van de staat

Hoe tandplak in zijn plaats te houden

Gelukkig heeft zij zich in uw favoriete snacks niet over een dergelijke sombere aangelegenheid: U kunt tandplak verwijderen door poetsen en te flossen elke dag. Als je dat niet doet, kan tandplaque uiteindelijk slijten uw tandglazuur en gaatjes veroorzaken, of om te zetten in tandsteen of tandsteen en veroorzaken gingivitis.

Andere manieren tandplaque te voorkomen

- Gebruik een interdentale reiniger voor het schoonmaken tussen de tanden - Eet een evenwichtige voeding en limiet snacken - Raadpleeg uw tandarts voor reguliere tandheelkundige reinigingen en examens - Overweeg om vullingen

U kunt vertrouwen op uw tandarts om u te vertellen als je tandplak, maar u kunt ook de doe-het-zelf-route. Openbaarmaking tabletten, uitstrijkjes en oplossing zijn plak onthullende producten die kunnen worden gebruikt thuis. Deze producten tijdelijk vlekken op tandplak zodat u kunt zien waar het is en hoeveel er op je tanden.

Recente studies

Onderzoekers aan de universiteit van Buffalo onderzocht de tandplak op de tanden van de senioren die werden opgenomen op de Intensive Care. Ze ontdekten dat de patiënten die longontsteking gecontracteerd terwijl in de ICU meer tandplak op hun tanden hadden en meer kans op respiratoire pathogenen die in hun plaques te hebben.

Daarnaast hebben onderzoekers in Londen zeggen dat de aanwezigheid van bepaalde bacteriën in de tandplaque van de kinderen zou kunnen helpen bij het voorspellen van hun risico op het ontwikkelen parodontitis als volwassenen, die kunnen leiden tot dure behandeling van tandvleesziekten langs de lijn.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.