Tandsteen

Als tandsteen niet verwijderd wordt door uw tandarts, kan dat leiden tandproblemen en tandvleesaandoeningen.

Hoe je tanden voelt wanneer je rolt je tong over hen? Is het glad als porselein, of is het ruw? Als het dat laatste, is de kans groot dat u tandheelkundige tandsteen hebben.

Tandsteen, ook wel tandsteen, is tandplaque dat is hard op je tanden. Tandplak is een film van kleurloos bacteriën die op je tanden blijft plakken als een hulpbehoevende vriend of vriendin. Slechte mondhygiëne gewoonten leiden tot tandplaque op te bouwen en tandsteen te verzamelen om uiteindelijk boven je tandvlees, die meer kleverige oppervlakken voorziet in de tandplaque te groeien op dat nog een keer te verzamelen tandsteen. Het is een vicieuze cirkel.

Niet alleen is tandsteen een tandplaque magneet, maar ook een vlek magneet. Het absorbeert vlekken van koffie, thee of roken zo gemakkelijk, dat na verloop van tijd, het schildert je tanden een vreemd soort geel of bruin - kleuren die kleuterschool kinderen doen meestal niet associëren met tanden.

Tandsteen kan leiden tot het tandproblemen

Deze tandplak en tandsteen-partnerschap is niet alleen weg te duwen mensen, voeden persoonlijke onzekerheden, maar ook paait meer ernstige gezondheidsproblemen als goed, zoals gaatjes en tandvleesaandoeningen, dat op zijn best leidt tot een tand vulling of tandvleesaandoeningen behandeling, maar op zijn slechtst leidt tot verlies van tanden. Ja, tandsteen is taaier dan we geven het diskrediet te brengen om ook, omdat je niet kunt verwijderen tandsteen jezelf. Maar je kunt houden van het veroorzaken van al die rotzooi. Begin door te gaan naar de tandarts, want alleen een tandarts kan tandsteen te verwijderen met een tandheelkundige behandeling genaamd scaling en root schaven. De tandarts of mondhygiënist gebruikt speciale instrumenten om tandsteen te verwijderen van uw tanden en onder de tandvleesrand.

Uw verantwoordelijkheid blijft buiten het kantoor van de tandarts met het voorkomen van tandsteen terugkomen. Het enige wat u hoeft te doen is om een goede mondhygiëne gewoonten te oefenen - borstel ten minste tweemaal per dag met fluoride of tandsteen tandpasta, floss dagelijks - en uw tandarts regelmatig om de zes maanden. Dat is niet te veel te doen als je wilt "mond", "tanden" of "tandvlees" van je onzekerheid lijst aan te vinken.

Zonder tandplak en tandsteen tekening bacteriën en ziekten bij uw mond, uw tanden en tandvlees zijn gelukkiger dan ooit - en u kunt vertrouwen meer mensen te trekken voor u en uw gezonde glimlach. Zorg ervoor dat u regelmatig een bezoek aan een tandarts om tandsteen te verwijderen.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.