Tetracycline Vlekken

Het is belangrijk om uw tandarts te informeren als u zwanger bent, omdat tetracycline vlekken kunnen vormen, terwijl een kind in de baarmoeder, maar zijn niet zichtbaar tot hun permanente tanden ontstaan.

Antibiotica worden gebruikt voor een breed scala aan kwalen te behandelen - medicijnen helpen ons de strijd infecties, gezond te blijven en zelfs verlengen ons leven. Maar helaas, veel medicijnen zijn niet zonder bijwerkingen. Hoewel medicijnen zijn bedoeld om ons te helpen beter te worden, kunnen sommige ongewenste gebitsproblemen.

Een dergelijke medicatie het antibioticum tetracycline. Wordt gebruikt om bacteriële infecties, acne en te bestrijden "reizigersdiarree", tetracycline werd op grote schaal gebruikt op kinderen van de jaren 1950 tot ongeveer 1980. We weten nu dat deze medicatie is gekoppeld aan verkleuring van de tanden bij jonge kinderen. Veel volwassenen momenteel ook last van tetracycline vlekken op hun tanden.

Tetracycline tanden vlekken te ontwikkelen op blijvende tanden, terwijl ze nog steeds de vorming van onder het tandvlees. Tijdens de ontwikkeling raakt het geneesmiddel verkalkt in de tand, het genereren van tetracycline tand vlekken. Kinderen zijn gevoelig voor tetracycline tand vlekken van de tijd dat ze in de baarmoeder zijn tot de leeftijd van 8. Aangezien de tanden beginnen te ontwikkelen voordat we zelfs geboren, moeten zwangere vrouwen niet tetracycline om de mogelijkheid van het geneesmiddel die de ongeboren baby de mondelinge gezondheid te voorkomen.

Grijs of bruin van kleur, deze diepe, donkere vlekken ofwel de gehele tand of verschijnen als een patroon van horizontale strepen. Omdat ze vormen tijdens de tandontwikkeling, zijn tetracycline tanden vlekken ingebed in glazuur en innerlijke van de tand lagen. Deze classificeert ze als intrinsieke vlekken - verkleuring die komt van binnenuit de tand. Hoewel onschuldig, tetracycline vlekken zijn duidelijk en permanent, wat vaak schaamte en een laag gevoel van eigenwaarde bij mensen die te lijden van hen.

Voordat u in paniek, overweeg dit: Tetracycline tanden vlekken alleen van invloed op kinderen van wie de tanden nog in ontwikkeling zijn. Na tanden rijpen tetracycline veilig kan worden gebruikt als een antibioticum. Dus als je het nemen van tetracycline en je bent oud genoeg om dit te lezen, bent u waarschijnlijk resistent tegen haar mondelinge bijwerkingen.

Hoewel het geneesmiddel wordt vandaag nog steeds gebruikt, zijn speciale maatregelen genomen om tetracycline vlekken te voorkomen. Als gevolg van de complicaties tetracycline produceert, artsen het niet meer voor te schrijven aan jonge kinderen of zwangere vrouwen. Als u zwanger bent, moet u uw arts en tandarts te vertellen, zodat ze dienovereenkomstig kunnen behandelen.

Omdat ze gevormd in de tanden, het verwijderen van tetracycline tand vlekken is niet eenvoudig. In tegenstelling tot extrinsieke vlekken veroorzaakt door eten, drinken en roken, kan tetracycline vlekken niet worden gewist door een professionele gebitsreiniging. Helaas zal het bleken van tanden niet veel afbreuk aan de uitstraling van tetracycline vlekken.

Maar er is hoop voor mensen die last hebben van tetracycline vlekken. Veneers worden gebruikt om verkleurde tanden te dekken in de voorkant van de mond. Tijdens de procedure worden de tandheelkundige fineer gecementeerd om je tanden, die een permanente oplossing voor de kleuring dilemma. Als er een back tand verschijnt in het bijzonder donker, kan een kroon worden gebruikt om het oppervlak klap op de vuurpijl en volledig betrekking hebben op de tand.

Preventie is het beste medicijn

Vertel je tandarts over de medicijnen die je neemt om interacties tussen geneesmiddelen te voorkomen. Een tandarts moet in staat zijn om u te vertellen of drugs zijn de mogelijke bron van uw tandheelkundige aandoening, en kan werken met uw arts om alternatieve medicatie die geen invloed hebben op uw mondgezondheid te suggereren. Regelmatige bezoeken aan de tandarts om de zes maanden tot medische updates te bespreken en te zoeken naar tekenen van orale bijwerkingen.

Als u denkt dat u tetracycline vlekken, contact op met een tandarts voor een consult. Een tandarts kan u helpen bepalen de bron van de tanden verkleuren, en een passende tandheelkundige behandelplan te verminderen of te elimineren de verschijning van lelijke vlekken te bieden. Als u niet beschikt over een tandarts, kunnen wij u helpen er een vinden!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.