Tips bij tandpijn
Vermijd met implanteerbare apparaten, zoals defibrillatoren, pacemakers, intraveneuze infusie pompen of leverslagader infuuspompen. Voorzichtigheid is geboden met een verminderd gevoel, zoals neuropathie, en met epileptische stoornissen. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zink: Een aantal studies hebben significante vermindering van plaque accumulatie na behandeling met zink spoelingen en tandpasta. Voorlopig onderzoek suggereert dat zinkcitraat tandpasta kan de ernst en het voorkomen van steenvorming. Er zijn echter meer goed opgezette studies die nodig zijn om de effectiviteit van zink voor de plaque en gingivitis te bevestigen. Meer onderzoek kan helpen om potentiële werkzaamheid zink te bepalen in andere tandheelkundige toepassingen.

Zink wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer genomen in de aanbevolen doseringen. Vermijd zinkchloride, omdat studies zijn niet gedaan over de veiligheid of effectiviteit. Vermijd met een nierziekte. Voorzichtigheid is geboden wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Onduidelijke of tegenstrijdige wetenschappelijke bewijs:

Acacia:

De beschikbare gegevens geeft hoopvolle resultaten voor het gebruik van acacia voor de plaque, maar verdere studies zijn nodig.

Acacia wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer genomen in de bedragen doorgaans te vinden in voedingsmiddelen. Vermijd indien allergisch voor acacia, pollen of andere leden van de Fabaceae of Leguminosae familie. Voorzichtigheid is geboden als het nemen van amoxicilline of ijzer. Voorzichtigheid is geboden met gastro-intestinale aandoeningen, aandoeningen aan de luchtwegen of roze oog. Acacia kan voorkomen dat het lichaam van het absorberen van drugs, en tannines van acacia kan het risico op bepaalde vormen van kanker te verhogen. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Arginine:

Sommige onderzoek suggereert dat ibuprofen-arginaat kan de pijn verminderen na tandheelkundige ingreep sneller of beter dan ibuprofen alleen. Meer onderzoek is nodig om beter te bepalen van de effectiviteit van deze therapie voor tandheelkundige pijn.

Vermijd indien allergisch voor arginine, of met een voorgeschiedenis van een beroerte, of lever-of nierziekte. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Wees voorzichtig als bloedverdunnende geneesmiddelen en de bloeddruk medicijnen of kruiden of supplementen met soortgelijke resultaten. Kaliumgehalte in het bloed moeten worden gecontroleerd. L-arginine kan verergeren de symptomen van sikkelcelziekte. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die geneesmiddelen op recept om suiker te beheersen.

Betelnoot:

Tandpasta met betelnoot werd ooit als gevolg van de overtuiging dat betelnoot bescherming kunnen bieden tegen tandbederf met een versterking van het tandvlees wordt gebruikt, maar nu dit gebruik is niet meer leverbaar. De resultaten van slecht beschreven retrospectieve analyses suggereren dat betelnoot kauwen kan een beschermende rol tegen het ontstaan van cariës dienen. In vitro gegevens suggereren anti-microbiële effecten van de betelnoot, die een rol kunnen spelen. Echter, vanwege de bekende toxiciteit in verband met acute of chronische betel gebruik en de beschikbaarheid van andere therapieën met aangetoonde werkzaamheid tegen de ontwikkeling van cariës, de risico's van betelnoot gebruik waarschijnlijk zwaarder wegen dan de mogelijke voordelen.

Betelnoot kan niet worden beschouwd als veilig voor menselijk gebruik via de mond. Dit is het gevolg van toxische effecten geassocieerd met korte of lange termijn kauwen of het eten van betelnoot. Vermijd indien die allergisch zijn voor betelnoot of andere planten van de Palmaceae familie. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Zwarte thee:

Zwarte thee wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de Camellia sinensis, een vaste plant altijd groene struik. Zwarte thee heeft een lange geschiedenis van gebruik, daterend uit China ongeveer 5.000 jaar geleden. Groene thee, zwarte thee en Oolong thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde plant. Er is een beperkte studie van zwarte thee als mondspoeling voor tandheelkundige holte preventie. Het is niet duidelijk of dit een gunstige therapie.

Zwarte thee cafeïne bevat, zodat personen die niet innemen cafeïne mag cafeïnevrije zwarte thee producten te gebruiken. Vermijd indien overgevoelig zijn voor cafeïne of tannines. Huiduitslag en galbulten zijn gemeld met cafeïne inname. Wees voorzichtig met diabetes. Wees voorzichtig wanneer u zwanger bent. Zware inname van cafeïne tijdens de zwangerschap kan het risico op SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Zeer hoge doses cafeïne worden in verband gebracht met aangeboren afwijkingen. Cafeïne wordt overgebracht in de moedermelk. Cafeïne inname door kinderen kan leiden tot storingen of slapeloosheid slapen. Baby's van moeders borstvoeding consumptie van meer dan 500 milligram cafeïne per dag is gemeld dat trillingen en hartritme afwijkingen te ervaren. Tea gebruik door zuigelingen is gekoppeld aan bloedarmoede, verminderde ijzer metabolisme en prikkelbaarheid.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.