Alternatieve tips tegen kiespijn

Acupunctuur

: De praktijk van acupunctuur is ontstaan in China 5000 jaar geleden. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt in de hele wereld en is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde. Resultaten van acupunctuur bij postoperatieve tandpijn zijn veelbelovend en ondersteund door tal van studies. Meer onderzoek is nodig om beter te verduidelijken het gebruik van acupunctuur voor tandheelkundige ingrepen.

Naalden moeten steriel zijn, om de overdracht van ziekten te voorkomen. Vermijd met valvulaire hart-en vaatziekten, infecties, bloeden stoornissen of met geneesmiddelen die het risico op bloedingen (anticoagulantia), medische aandoeningen van onbekende oorsprong, of neurologische aandoeningen te vergroten. Vermijd op gebieden die zijn bestraald en tijdens de zwangerschap. Voorzichtigheid is geboden met een longziekte (zoals astma of emfyseem). Voorzichtigheid is geboden bij ouderen of medisch gecompromitteerde patiënten, diabetici, of met een voorgeschiedenis van epileptische aanvallen. Vermijd elektro met aritmie (onregelmatige hartslag) of bij patiënten met een pacemaker.

Bloodroot:

Bloodroot (Sanguinaria canadensis) is van oudsher in verband gebracht met antimicrobiële activiteit. Sanguinarine, een bestanddeel van Bloodroot, is gebruikt als tandpasta of mondspoeling ingrediënt voor plaque en gingivitis. De resultaten van deze studies zijn gemengd, en een aanvullende studie nodig is in dit gebied.

Vermijden bij personen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor Bloodroot (Sanguinaria canadensis) of de bestanddelen daarvan. Sanguinarine-bevattende orale producten moeten worden vermeden bij personen met orale laesies (wondjes in de mond), zoals sanguinarine kunnen irriteren of veroorzaken laesies in de mond. Traditioneel werd Bloodroot gebruikt voor het stimuleren van de menstruatie, en mag daarom niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Bloodroot wordt niet aanbevolen bij vrouwen die borstvoeding geven als gevolg van een gebrek aan wetenschappelijk bewijs voorhanden is.

Borage olie:

Bernagie (Borago officinalis) is een kruid afkomstig uit Syrië die is verspreid over het hele Midden-Oosten en Middellandse Zee. Bernagie bloemen en bladeren kunnen worden gegeten en borage zaden worden vaak geperst om olie zeer hoog in gamma-linoleenzuur (GLA) te produceren. Voorlopige gegevens wijzen erop dat bernagie anti-inflammatoire effecten die kunnen maken bij de behandeling van parodontitis (tandvleesontsteking) en gingivitis heeft. Aanvullend onderzoek is nodig.

Vermijd indien overgevoelig zijn voor bernagie, de bestanddelen, of leden van de Boraginaceae familie. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met bloeden aandoeningen of die warfarine of andere anticoagulantia of antiplatelet (bloedverdunnende) agenten. Voorzichtigheid is geboden bij patiënten met epilepsie of het nemen van anti-epileptica. Vermijd bij patiënten met een verzwakt afweersysteem of soortgelijke immunologische omstandigheden. Vermijd bij zwangere patiënten als bernagie-olie kan worden gecontra-indiceerd tijdens de zwangerschap, gezien de teratogene en arbeid-inducerende effecten van prostaglandine E-agonisten, zoals bernagie-olie van de GLA. Vermijd als het geven van borstvoeding.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.