Last van kiespijn

Soms kan kiespijn ontstaan door last van pulp. Dus wat is het punt van het hebben van pulp na onze tanden stoppen met groeien? Nou, pulp alle zenuwen, bloedvaten en bindweefsel in onze tanden, die binnenkomen via de onderkant van de wortel van de tand bevat, tot reizen door het wortelkanaal en verzamelen zich bij de pulpakamer. Onze zenuwen werken door het doorgeven van signalen, zoals gevoeligheid voor warm of koud, naar de hersenen. Bij het tandbederf de pulpakamer bereikt, wordt een bericht verzonden naar de hersenen dat je pijn hebt. En dat is een goede zaak - je dan weet dat je een van de vele mogelijke tandheelkundige problemen die u nodig hebt om meteen aan vast!

Laten we zeggen dat je wel een kiespijn. Zodra onbehandelde gaatjes binnen te dringen door de dentine, kunnen ze breken door de pulpakamer en infecteren de tand pulp. Deze aandoening, bekend als pulpitis, is een pijnlijke infectie die zorgt ervoor dat de pulp te sterven, en at-home kiespijn remedies gewoon niet doen de truc. Zonder behandeling kan de zieke pulp leiden tot een abces of het verlies van tanden. In dit geval wordt een wortelkanaal nodig tand slaan.

Tijdens de wortelkanaalbehandeling, de tandarts verwijdert het geïnfecteerde pulp. De tandarts komt de pulp door het doorboren van het dentine. Zodra de pulpakamer geopend wordt, zal de tandarts verwijderen van de geïnfecteerde pulp, het reinigen van de wortels en pulpakamer en vul ze om bacteriën te houden van het invoeren van de lege kamer. Een kroon wordt op de tand verdere infectie te voorkomen. Gelukkig, de pulp is niet essentieel voor het leven van een volwassen tand, en een wortelkanaalbehandeling zal u toelaten om uw natuurlijke tanden te houden voor de komende jaren.

Bescherming

Endodontische werk verwijst naar de vaststelling ziekten van de pulpakamer, en Endodontists zijn tandheelkundige specialisten opgeleid om dat te doen. Maar je kunt maatregelen nemen om uw pulp te beschermen tegen infectie jezelf. Goede mondhygiëne zal verminderen uw kansen op het krijgen van tandbederf. Tandarts voor controle zijn ook zeer belangrijk voor de levensduur van uw tanden. Tijdens een examen, je tandarts controleert op tekenen van tandbederf, en kan dan vullen tandproblemen voordat ze de pulp kamers.

Nu dat je hebt gekregen om je tanden er een beetje beter, je moet meer tijd maken voor hen! Denk na over pulp kamers en de bundel van zenuwen volgende keer dat je eet een tussendoortje met suiker eten of niet het gevoel dat je tanden poetsen. Het houden van uw pulpakamer intact kan een erg zenuwslopende ervaring te voorkomen, dus doe je best om nu te behouden het!

Hopelijk heeft u zo van wat meer informatie gekregen over last van kiespijn.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.