Voorkomende redenen voor het verlies van tanden

Voor kinderen is het verliezen van tanden is een belangrijke rite de passage als het proces nodig is om op natuurlijke wijze te werpen melktanden leidt tot de op handen zijnde groei van de definitieve tanden. Over het algemeen begint het proces op de leeftijd van 6 en volwassen individuen die het verlies van tanden of ontbrekende tanden moeten zien hun tandarts stat als het proces mijn een symptoom zijn van een groter probleem.

  • Hypodontia: In sommige zeer zeldzame gevallen, permanente tanden nooit verschijnen en de aandoening kan optreden in relatie tot kanker van de eierstokken, genetica, hormonale schommelingen, milieu-oorzaken of door besmettelijke ziekten. De aandoening wordt gekenmerkt wanneer een patiënt ontbreekt 6 tanden of minder met uitzondering van de 3e kiezen.
  • Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap meestal markeert een vreugdevolle gebeurtenis, veroorzaakt het grote veranderingen in het vrouwelijk lichaam en een aantal van hen staan bekend voor het veroorzaken van gebitsproblemen. Ochtendmisselijkheid zal dwingen maag zuur over tanden en een verzwakking van het tandglazuur. Vermoeidheid kan een aanstaande moeder aan haar mondhygiëne verwaarlozen en de kans op het ontwikkelen van gaatjes en tandvleesaandoeningen te verhogen. Zwangerschap gingivitis is ook een aandoening die kan verhogen de kans op het verlies van tanden en holtes.
  • Knocked Out Tooth: Ongelukken kunnen gebeuren op elk moment en overal. Een ontbrekende tand kan een van de bijwerkingen van de chaos.
  • Eetstoornissen: Boulimia nervosa gaat om een individuele herhaaldelijk binging en spoelen hun voedsel. Dit proces kan ontnemen van een persoon van vitale voeding essentieel voor gezonde tanden. Daarnaast zal het braken (AKA purge) veroorzaken tandglazuur verslechtering met dank aan maagzuur worden gedwongen meer dan tanden. De conditie zal niet alleen te bevorderen verlies van tanden, maar tandbederf en verkleuring van de tanden.
  • Gum Disease: Parodontitis is de belangrijkste oorzaak van ontbrekende tanden voor volwassenen ouder dan 35 jaar. Terwijl sommige van de gevallen gewoon veroorzaakt door tandheelkundige verwaarlozing, kan 30 procent van de bevolking heeft een genetische aanleg voor de aandoening (Journal of Clinical Parodontologie).
Veroudering: Osteoporose en veroudering gaan hand in hand. Veranderingen in de hormoonspiegels in verband met been verzwakking kan breken de anders sterke band van tanden en kaakbeen.

Uit onderzoek van de American Academy of Cosmetic Dentistry hebben aangetoond dat 99,7 procent van alle volwassenen het erover eens dat een aantrekkelijke glimlach is een waardevol bezit. Hoewel dat waar is, is het belangrijk op te merken dat het hebben van een gezonde glimlach is ook een kwestie van welzijn. Terwijl sommige mensen kunnen alleen bezorgd over hun tanden voor ijdelheid redenen, de werkelijkheid is ontbrekende tanden kan aangeven verzwakte gezondheid. Ontbrekende tanden kan bijdragen aan zwenkt van fysieke en emotionele problemen, in afwachting van een goede tandheelkundige behandeling voor reparatie.

 

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.