Tips tegen een gekneust stuitje

Wat kan je allemaal doen tegen een gekneust stuitje?

Arnica: Arnica (Arnica montana) wordt vaak gebruikt in kruiden zalven en oliën op de huid als een anti-inflammatoire en pijnstillende agent voor pijn, kneuzingen, verstuikingen en op onbeschadigde huid. Homeopathische en actueel (op de huid) arnica wordt veel gebruikt ter voorkoming of behandeling bloedingen (zware bloeding), hematomen (bloedstolsels), en blauwe plekken. Meer onderzoek is nodig op dit gebied een stevige conclusie te trekken.

Vermijd indien allergisch of overgevoelig zijn voor Arnica of een lid van de Asteraceae of Compositae familie (zonnebloemen, goudsbloemen of enige daarmee verband houdende planten zoals madeliefjes, ambrosia en asters). Voorzichtigheid is geboden met bloedverdunners, eiwit-gebonden geneesmiddelen, cholesterol of hart medicatie, of diabetes drugs. Voorzichtigheid is geboden met een voorgeschiedenis van een beroerte. Vermijd contact met open wonden of in de buurt van de ogen en de mond. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Traditionele of theoretische toepassingen maar zondervoldoende bewijs dat het helpt tegen een gekneust stuitje.

Smeerwortel: Smeerwortel (. Symphytum spp) is van oudsher gebruikt voor de blauwe plekken, en externe en interne wonden. De traditionele naam, bruisewort, is afgeleid van de voorgestelde mogelijkheid om zwellingen en blauwe plekken te verminderen. Actuele smeerwortel bevattende crémes zijn gebruikt in de klinische studie voor kneuzingen, verstuikingen en vervormingen en pijnlijke omstandigheden van spieren en gewrichten. Hoewel er goed wetenschappelijk bewijs voor het gebruik van smeerwortel voor de ontsteking, is wetenschappelijke gegevens over de specifieke effecten van smeerwortel bij blauwe plekken ontbreken. Hoge kwaliteit klinisch onderzoek nodig is in dit gebied voor een conclusie worden gemaakt.

Vermijd indien allergisch / overgevoelig voor smeerwortel, de bestanddelen, of leden van de Boraginaceae familie. Vermijd orale smeerwortel; oraal gebruik heeft veroorzaakt de dood. Vermijd actuele smeerwortel op een beschadigde huid, of bij personen met of een verhoogd risico op leveraandoeningen, kanker, of immuun aandoeningen. Gebruik actuele crémes met smeerwortel voorzichtig als het nemen van anti-inflammatoire geneesmiddelen of cytochroom P450 3A4-inducerende stoffen. Wees uiterst voorzichtig bij het gebruik van actuele crémes met smeerwortel voor langere perioden. Vermijd wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Preventie

Om te voorkomen dat kleine blauwe plekken, beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg adviseren het elimineren van huishoudelijke rommel die ertoe kunnen leiden stoten of vallen. Lange mouwen shirts en broeken kunnen voorzien in een extra laag van bescherming voor de huid. Het vermijden van langdurige blootstelling aan de zon om te helpen voorkomen dat de vergrijzing van effecten en het verhoogde risico op blauwe plekken die kunnen leiden wordt ook aanbevolen door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Wear Sunscreen bij blootstelling aan de zon voor langere tijd gevolgd.

Als het zien van een blauwe plek is cosmetisch storend, kan de individuele dekking van de blauwe plek met make-up tot het genezen is.

Vitamine K bevordert een normale stolling in het bloed, en daarom kan gemakkelijk bijdragen tot het verminderen van de neiging tot blauwe plekken. Groene bladgroenten, alfalfa, broccoli, zeewier en vis, lever olie zijn voedingsbronnen van vitamine K en kan helpen voorkomen blauwe plekken. Andere voedingsmiddelen te eten zou zijn die bevatten bioflavonoiden (antioxidanten), zoals bessen (bosbessen, bramen, aardbeien, frambozen) en citrusvruchten. Deze voedingsmiddelen kunnen helpen bij het versterken van de verbindende tis

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.