Kneuzing ribben

Hoe Kneuzing van ribben te behandelen

Iedereen heeft gekregen een blauwe plek onder zijn huid op een of ander moment, of het nu iets eenvoudigs als per ongeluk raken van je hand tegen een meubelstuk of het resultaat van een ernstig ongeval. Zelf-behandeling voor wat medische professionals noemen een kneuzing is vrij eenvoudig en kan gedaan worden in het comfort van uw huis. Andere mensen lezen

Wat je nodig hebt

  • Ice Pack
  • Pijnstillers (zoals paracetamol of ibuprofen)

Instructies

Identificeer de oorzaak van de kneuzing ribben

1. Weet dat blauwe plekken - ook bekend als kneuzingen - bijvoorbeeld gebeuren wanneer een trauma aan het lichaam heeft plaatsgevonden, zoals valt op de grond of gewoon het botsen tegen een muur. De haarvaten ruptuur en het bloed verspreidt in het omliggende weefsel, waardoor de typische blauw-zwart patroon.

2. Beoordeel het gebied rond de blauwe plekken, omdat er die ook nog andere verwondingen. Trillen rond de blauwe plekken om te controleren op extra pijn of zwelling. Als er heel veel pijn als je duwt op de site van de schade, van mening dat een bot gebroken kon worden en medische hulp inroepen.

3. Begrijp dat kneuzingen die niet op hun eigen te helen na twee of drie weken een bezoek aan de dokter noodzakelijk. Er kan een ernstige onderliggende voorwaarde dat professionele medische aandacht nodig heeft. Behandel de blauwe plek

4. Breng ijs aan het gekneusde gebied. In plaats van een zak ijs direct op de schade, wikkel het in een doek op te treden als een buffer tussen het ijs en de huid. Dit beschermt de huid tegen bevriezing. Gebruik directe druk. Druk lichtjes op de ijslaag op de kneuzing site om te verminderen zwelling rond het letsel.

5. Verhoog de gewonde deel van het lichaam. Houd de gekneusde gebied boven het hart zal vertragen van de bloedtoevoer naar de blauwe plekken om het te stoppen van verdere vergroting.

6. Houd nog steeds. Beweeg zo weinig mogelijk voor de komende 12 tot 24 uur om het bloeden te verminderen op de plaats van de kneuzingen en het genezingsproces te versnellen. Bedrust is aan te raden in meer ernstige gevallen.

7. Neem pijnstillers. Ibuprofen en paracetamol zijn uw beste weddenschappen, want zij zullen verminderen zwelling en pijn verminderen veroorzaakt door de blauwe plekken. Het is vooral handig als u hebben geleden een zeer grote kneuzing of een een groot aantal blauwe plekken.

8. Vermijd cafeïne en alcohol. Als u bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine, en de blauwe plek erg groot is, raadpleeg dan uw arts. Uw arts kan wilt u uw dosering te verlagen of tijdelijk te stoppen van het nemen van het medicijn. Ook weg te blijven van aspirine, want het zal het bloed stoppen bij de schade site van stolling, verlenging van de herstelperiode van kneuzing ribben.

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.