Knie kneuzing

Knie Kneuzingen en spier kneuzingen

Leer hoe u versnellen het herstelproces en snel te ontdoen van die blauwe plek.

Blauwe plekken, kneuzingen of spier, zijn een van de verwondingen die zo ongeveer iedereen heeft wel eens op een punt of een ander. In feite, blauwe plekken zijn de tweede meest voorkomende sportblessure na stammen, en hoewel niet beschouwd als een ernstig letsel, ze kunnen licht ongemak veroorzaken en maken een heel vervelende zoek verkleuring op de huid.

Wat is een blauwe plek en hoe optreden zijn ze?

Kneuzingen zijn het resultaat van je lichaam botsing met een vast voorwerp, (of een vast voorwerp botst met je lichaam). Wanneer dit gebeurt, worden de zachte weefsels onder de huid (spiervezels en bindweefsel) geperst, maar de huid niet breken of scheuren.

Wanneer deze zachte weefsels beschadigd zijn, bloed uit de gescheurde haarvaten lekt onder de huid en zwembaden, waardoor het gebied op te zwellen en vormen een rode of paarse merk dat kan pijnlijk zijn en zacht aan te raken. De symptomen die gepaard gaan met blauwe plekken zijn pijn, zwelling en bewegingsbeperking.

Soorten knie Kneuzingen

Net als spieren stammen, zijn blauwe plekken meestal ingedeeld in de drie categorieën en deze worden aangeduid als: ten eerste, ten tweede, of derde graad, afhankelijk van de ernst daarvan.

  • Een eerste graad blauwe plekken is het minst ernstig. Het is het gevolg van een geringe breuk van de capillairen en gaat gepaard met milde reactie, zwellingen en stijfheid. Gewoonlijk is weinig verlies van functie als gevolg van een eerste graad kneuzing.
  • Een tweede graad blauwe plek is het resultaat van een matige breuk van de haarvaten en toename van bloedingen. Er is ook toegenomen zwelling en pijn geassocieerd met een tweede graad blauwe plekken en een matige verlies van beweging op de schade site.
  • Een derde graad blauwe plek is de meest ernstige van de drie. Een derde graad blauwe plek is het resultaat van een grote breuk van de haarvaten en zal resulteren in enorme zwelling, ernstige pijn en instabiliteit rond de schade site.

Wie Kneuzingen? Iedereen kan een blauwe plek, hoewel mensen die betrokken zijn bij contactsporten lopen het grootste risico. Maar waarom doen sommige mensen snel blauwe plekken dan andere?

De ernst van een blauwe plek kan afhangen van een aantal dingen: zoals hoe zwaar iemands huid weefsel is, de algemene gezondheid van de onderliggende spieren en weke delen; medicijnen die u kunnen worden op, of uw leeftijd. Leeftijd kan een belangrijke bijdrage zijn, want als we ouder worden onze bloedvaten hebben de neiging om meer kwetsbaar.

Onmiddellijke behandeling

De onmiddellijke behandeling van een weke delen letsel is van vitaal belang. Een goede verzorging en behandeling zal nu een lange weg later gaan naar een volledig herstel. Het is waarschijnlijk dat de meeste eerste graad kneuzingen vereist weinig behandeling echter tweede en derde graads kneuzingen moet behandeld met de volgende.

Zonder twijfel de meest effectieve, de initiële behandeling voor blauwe plekken en kneuzingen is de RICER regime. Dit omvat de toepassing van (R) rest (I) ijs, (C) compressie, (E) en hoogte verkrijgen (R) verwijzing naar geschikte medische behandeling.

R.I.C.E.R. vormt de eerste, en misschien wel het meest belangrijke fase van letsel revalidatie, waardoor het begin van de basis voor de volledig herstel van de schade. Wanneer de R.I.C.E.R. regime is onmiddellijk na het optreden van een blessure, het is aangetoond dat een aanzienlijke vermindering hersteltijd.

R: (rest) Het is belangrijk dat de gewonde gebied nog mogelijk worden gehouden. Dit zal helpen om te vertragen bloedtoevoer naar de schade en eventuele verdere schade te voorkomen.

I: (ijs) Verreweg het belangrijkste onderdeel. De toepassing van ijs zal het grootste effect op het verminderen bloedingen en pijn zwelling. Breng ijs zo snel mogelijk na het ongeval heeft plaatsgevonden.

Hoe breng je ijs? Crushed ijs in een plastic zak is meestal het beste. Hoewel de blokken ijs, commerciële koude kompressen en tassen van bevroren erwten zullen allemaal prima. Zelfs koud water uit de kraan is beter dan helemaal niets.

Bij het gebruik van ijs, wees voorzichtig niet rechtstreeks toe te passen op de huid. Dit kan leiden tot "ijs brandwonden" en beschadiging van de huid. Verpakken het ijs in een vochtige handdoek over het algemeen biedt de beste bescherming voor de huid.

Hoe lang? Hoe vaak? Dit is het punt waar weinig mensen komen. Ik geef u enkele cijfers te gebruiken als een indicatie en dan zal ik je wat raad geven uit eigen ervaring. De meest voorkomende aanbeveling is om ijs van toepassing gedurende 20 minuten om de 2 uur voor de eerste 48 tot 72 uur.

Deze cijfers zijn een goed uitgangspunt, maar vergeet niet, ze zijn slechts een leidraad. U moet rekening mee houden dat sommige mensen zijn gevoeliger voor kou dan andere. Let er ook op dat kinderen en ouderen een lagere tolerantie voor ijs en kou hebben. Tot slot, mensen met problemen met de bloedsomloop zijn ook gevoeliger voor ijs. Vergeet niet om deze dingen in gedachten te houden bij de behandeling van uzelf of iemand anders met ijs. En voordat u het weet is uw knie kneuzing verholpen!

BELANGRIJK!

Let op: Het is heel belangrijk om uzelf zo goed mogelijk te informeren en direct een huisarts te raadplegen. Ga altijd naar een huisarts of specialist als u symptomen van een ziekte of aandoening bij uzelf of iemand anders ziet.

Jouw content hier?

Jouw artikelen mogen ook op deze website staan, zolang ze maar over onze onderwerpen gaan. Kijk op de contact pagina voor details.